woensdag 4 juli 2012

Dode in sloot in Westdorpe

In een sloot in de Kapittelstraat in Westdorpe, is het stoffelijk overschot van Michael ten Napel (30) uit Rijen. Het lichaam werd ontdekt door voorbijgangers. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen

Update 19 november 2012: Volgens de politie heeft Michael ten Napel op 2 juli meerdere keren 112 gebeld.

Ten Napel was vader van drie kinderen. Officieel had hij geen vaste woon- of verblijfplaats, maar zelf noemde hij op internet achtereenvolgens Tilburg, Sao Paolo en Middelburg als verblijfplaats. Volgens de politie hield hij zich de laatste tijd vaak op in Zeeuws-Vlaanderen.

Michael hield er volgens de politie een uitgebreide vriendenschare op na, waarbij zijn muzikale smaak, hardcore en zijn interesse in vrouwelijk schoon, opviel. Volgens zijn eigen gegevens op Facebook zou hij in 2009 eigenaar zijn geweest van de Stichting Help Kinderen in Brasil.

Ten Napel werd voor het laatst gezien in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Axel. Hij zou op maandagavond 2 juli tussen 21.00 en 22.00 uur bij deze woning in een donkerkleurige Ford Ka met Belgisch kenteken zijn gestapt.

Ten Napel heeft, zo is vandaag bekend gemaakt, op de bewuste avond tussen 23.00 en 23.35 uur diverse keren naar het alarmnummer 112 gebeld. De politie wil geen details bekendmaken over de gesprekken, maar wel is duidelijk dat hij met een medewerker van de alarmcentrale heeft gesproken.

De politie heeft ook gemeld dat Ten Napel zich op het moment van de telefoontjes in de Kanaalzone in de gemeente Terneuzen bevond. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don staan de telefoontjes vermoedelijk in verband met de verdwijning en/of het overlijden van Ten Napel en is deze informatie daarom ook naar buiten gebracht.

In de vroege ochtend van 15 oktober is in de Europalaan in Sas van Gent een man (41) aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van Ten Napel.

Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt op dinsdag 20 november aandacht aan de Zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook