woensdag 4 juli 2012

PVV statenlid dood gevonden

In een bos rondom Utecht is het stoffelijk overschot van het vorige maand opgestapte PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer gevonden. Hij heeft waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven gemaakt.

Van Hal Scheffer werd sinds maandag vermist. Hij legde vorige maand zijn functie neer als Statenlid voor de PVV in Utrecht, omdat zijn vrouw, advocaat Monique van H. (52), wordt verdacht van miljoenenfraude. Van Hal Scheffer gold niet als verdachte in de zaak, maar hij zou wel werkzaam zijn geweest op het advocatenkantoor van zijn vrouw. Hij vond daarom dat zijn positie als statenlid niet meer te handhaven was.

De deken begon in maart een tuchtrechtelijk onderzoek naar Van H. (52) nadat haar medewerkers bij hem melding hadden gemaakt van ernstige misstanden op het Haagse advocatenkantoor Scheffer. De advocate vervalste gerechtelijke stukken, waaronder vonnissen en correspondentie van rechtbanken en de Raad van State, om klanten van het kantoor (waaronder enkele woningbouwcorporaties) te bewegen miljoenen euro’s op een depotrekening van het kantoor te laten storten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook