dinsdag 23 oktober 2012

Dode man in Westdorpe vermoedelijk vermiste man uit Axel

In het water van de Vissersverkorting in Westdorpe (Zln) is vanmorgen om 9.30 uur het lichaam gevonden van vermoedelijkJohn Smidt (86) uit Axel. Eerder op de dag waren tientallen agenten op zoek geweest naar John Smidt. De politie zegt dat de man een niet-natuurlijke dood is gestorven en gaat uit van een misdrijf. De precieze doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Omwonenden van de Eisenhowerlaan in Axel hoorden in de afgelopen nacht om 01.30 uur John Smidt's hond aanhoudend blaffen bij een hondenuitlaatplaats. Daarna werd de pet van  John Smidt en de hondenriem gevonden bij een grote plas bloed. De Zeeuwse politie trof de man niet in zijn huis aan de Gerbrandylaan aan en startte een groot onderzoek, waarbij tientallen agenten betrokken zijn.

De politie gaat uit van een misdrijf. De bejaarde man leefde volgens een vast patroon en wat er afgelopen nacht is gebeurd, paste daar absoluut niet in, meldt een woordvoerster van de politie. De auto van de man, een grijze Mitsubishi Carisma, is ook verdwenen.

Update 23 oktober 2012: Het gevonden lichaam blijkt van John Smidt. Een man (32) is gearresteerd in verband met de dood van John Smidt.

Update 27 Oktober 2012: Er is een tweede verdachte, een man (36) uit Terneuzen, aangehouden.

Update 19 November 2012: Een man (57) uit Axel is als derde verdachte aangehouden. Eerder werden al 2 mannen (32 en 36) aangehouden.

Update 23 November 2012: Een man (36) zonder vaste woon- of verblijfplaatsheeft een bekentenis afgelegd in de moordzaak. Wat hij precies heeft bekend, kon een woordvoerder nog niet zeggen.

De man was al eerder aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de bejaarde man in Zeeuws-Vlaanderen. Samen met een andere eerder opgepakte man (32) wordt hij als hoofdverdachte gezien. Zij werden kort na de moord gearresteerd.

Ook de derde aangehouden verdachte, een man (57) uit Axel blijft langer vastzitten.

John Smidt is met messen doodgestoken toen hij midden in de nacht zijn hondje uitliet.

Uit onderzoek is gebleken dat in de woning van het slachtoffer is ingebroken en dat er bezittingen van hem verdwenen zijn.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook