donderdag 11 oktober 2012

Uitspraak: lagere straf voor Sietske H. in hoger beroep.

Sietske H
Sietske Hoekstra Nij Beets
Het gerechtshof in Leeuwarden heeft Sietske H. (27), uit het Friese Nij Beets  is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot 3 jaar en TBS met dwangverpleging voor doodslag op haar 4 pasgeboren baby's  tussen 2003 en 2009. Volgens het hof is er geen sprake van moord maar van doodslag. De vrouw had vooraf geen plan, zo oordeelden de rechters.

De gevangenisstraf is aanzienlijk lager dan de rechtbank in mei 2011 oplegde (12 jaar, de maximale straf voor kindermoord).

De rechtbank stelde toen één keer kinderdoodslag vast (de eerste baby) en drie keer kindermoord. Het hof acht in alle gevallen moord niet bewezen, doodslag wel. De rechters namen de conclusies van deskundigen over dat Sietske H. sterk verminderd toerekeningsvatbaar is als gevolg van een aangeboren hersenafwijking. Deze keer had Sietske wél meegewerkt aan een psychologisch onderzoek.

Sietske was niet aanwezig bij de uitspraak. Ze zit al ruim 2 jaar in voorarrest in de vrouwenvleugel van de gevangenis in Zwolle. Het Openbaar Ministerie had 2 weken geleden 4 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook