donderdag 11 oktober 2012

Uitspraak: opnieuw 22 jaar voor Yasar U. in hoger beroep

Yasar U. (43) heeft in hoger beroep opnieuw 22 jaar celstraf gekregen voor het doodschieten van zijn zwager in 2010. Ook heeft hij geprobeerd zijn neef die dag neer te schieten, schoot hij zijn vrouw in haar been en bedreigde hij met hetzelfde wapen zijn zus.

De straf in hoger beroep werd opgelegd door het gerechtshof in Amsterdam en komt overeen met de straf die de rechtbank eerder al oplegde. De aanklager had in het beroep 25 jaar geëist. De straf valt lager uit  dan geëistomdat het hof niet bewezen acht dat U. heeft geprobeerd een andere neef dood te steken.

De schietpartij vond plaats op een zomeravond, na de WK-wedstrijd Nederland-Brazilië. Op dat moment waren volgens het hof veel mensen onder wie spelende kinderen op straat. U. ging met een pistool achter zijn zwager en neef aan. Zijn vrouw probeerde nog tussen beide te komen, waarop U. haar twee keer in haar bovenbeen schoot. De vluchtende neef werd in zijn hiel, rug en hals geschoten. Het slachtoffer overleefde de aanslag ternauwernood.

Daarna sloeg hij zijn zwager met zijn vuurwapen op diens hoofd en schoot hem “in koelen bloede” dood.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook