zaterdag 24 november 2012

Door politie neergeschoten jongen overleden

Rishi Rishi Chandrikasing(17), de jongen die vanmorgen door een agent werd neergeschoten op een perron op het station Hollands Spoor in Den Haag, is later op de dag overleden.

De politie was in actie gekomen na een melding dat er een man met een vuurwapen op het perron liep. Later bleek dat het om een jongen uit Den Haag ging, die eerder op het station een man had bedreigd. Daarbij zou volgens het slachtoffer een vuurwapen zijn gebruikt. Hij werd neergeschoten toen hij naar zijn riem greep. Later bleek dat Rishi geen vuurwapen droeg.

De rijksrecherche doet onderzoek naar de schietpartij. De politie en het Openbaar Ministerie (OM) willen nog niet kwijt of er daadwerkelijk sprake was van een vuurwapen bij de jongen. Ook werd er niets bekendgemaakt over de aanleiding voor het schieten. “Het enige wat ik er in het algemeen over kan zeggen is dat agenten hier niet lichtzinnig mee omgaan. Maar we moeten eerst de feiten op een rijtje krijgen”, aldus officier van justitie Richard Joesoef Djamil.

Rishi Chandrikasing had in principe niet op straat mogen zijn: hij had een straatverbod als voorwaarde toen zijn zijn gevangenisstraf voor een serie inbraken, werd geschorst. Hij had op de tijd dat hij werd neergeschoten in een opvanghuis in Scheveningen moeten zitten.

In 2011 was Rishi nog verdacht van een poging tot doodslag dan wel moord. Hij zou betrokken zijn geweest bij een steekpartij op 27 augustus bij Zalencentrum Alians aan de Fruitweg in Den Haag, waar op dat moment twee hindoestaanse huwelijken plaatsvonden. Een bezoeker werd daarbij in de borst -vlak bij het hart- gestoken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook