dinsdag 4 december 2012

Uitspraak: 2 jaar cel voor Kees B.

Kees B.(43), die begin deze eeuw jaren onterecht vastzat voor de Schiedammer parkmoord, is vandaag veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 1 voorwaardelijk, voor onder meer ontucht en het bezit van kinderporno.

B. heeft een deel van de beschuldigingen bekend. Bij de veroordeling van B. voor de parkmoord zat ook een straf voor het lastigvallen van een minderjarige jongen. B. dacht dat die straf, net als die voor de parkmoord, was herzien. Maar volgens zowel het Openbaar Ministerie (OM) als de rechtbank in Den Bosch is dat niet zo en betekent dit dat B. al een eerdere veroordeling op zijn naam had staan.

De officier van justitie had 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, geëist tegen B. De rechtbank vond echter dat niet was bewezen dat B. meermalen ontucht had gepleegd met de jongen. Dat was ook een hartenkreet van B. Hij bekende de jongen van 14 jaar eenmaal te hebben misbruikt en niet vaker. In zijn laatste woord riep hij de rechtbank op hem niet voor meerdere keren te veroordelen. “Dan zit ik weer vast voor iets dat ik niet heb gedaan.”

B. werd begin deze eeuw veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf wegens de moord op de 10-jarige Nienke Kleiss. Na 4 jaar kwam hij vrij, toen de echte dader zich meldde. De Schiedammer parkmoord staat bekend als een van de grootste justitiële dwalingen in ons land.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook