zondag 1 januari 2012

Prostituee neergestoken in amsterdam

Een prostituee (24) is vanmorgen rond half negen zwaargewond geraakt toen ze in een woning aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam werd neergestoken. De politie heeft een man (22) als verdachte opgepakt. Hij was een klant.

De afgelopen jaren waren er enkele malen eerder soortgelijke incidenten op de Amsterdamse Wallen. In 2009 werd de Hongaarse prostituee Beatrix Szabo (19) doodgestoken. Begin 2010 pakte de politie een man op die zou hebben geprobeerd een prostituee (41) om het leven te brengen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Belgische vrouw verkracht en gedumpt in Eindhoven

Kelly (19), een meisje uit Turnhout, is op nieuwjaarsdag ontvoerd en verkracht door vermoedelijk twee Nederlandse mannen. Ze werd uiteindelijk in Waalre (bij Eindhoven) vrijgelaten.

Het meisje had na een nachtje stappen met vrienden woorden met haar vriend gekregen en was alleen op weg naar huis. Even voor 5 uur ’s morgens werd ze in de Patriottenstraat, midden in het centrum van Turnhout, overmeesterd door twee onbekenden. Ze wordt vastgegrepen en meegesleurd in een bestelwagen.

Het meisje denkt dat het om een bakkersauto ging maar daar is ze niet helemaal zeker van.

Ze wordt vervolgens in de laadruimte van de bestelwagen gestopt. De twee daders, de bestuurder en zijn passagier, blinddoeken haar en plaken tape over haar mond. Geruime tijd later wordt ze door de twee verdachten meermaals verkracht. De verkrachtingen vinden plaats in de auto en later ook in een huis. Ze wordt daar op een matras meer dan twee uur lang verkracht. Drie keer door de ene man en nog eens zoveel door de andere. De politie vermoedt dat dit een huis in Zuid-Oost Brabant is, waarschijnlijk bij Eindhoven.

Rond kwart over 9 wordt het meisje achtergelaten in een weiland aan de Heuvelstraat in Waalre in de buurt van Eindhoven. Zij krijgt te horen dat ze op haar knieën moet gaan zitten en twintig seconden moet wachten. Dat doet zij en vervolgens heeft zij bij omwonenden aangebeld. Die laten haar binnen en waarschuwen de politie in Valkenswaard, die de zaak zeer serieus nemen.

De Belgische politie reageert aanvankelijk lauw. Pas  na een week begint op aandringen van de Nederlandse politie de zaak bekendheid te krijgen.

Volgens het parket van Turnhout is het bijna zeker dat de daders ergens in Nederland moeten worden gezocht (Hoewel de Nederlandse politie meldt: "Zij spreken Engels en Nederlands met een Vlaamse tongval").
Kelly heeft haar belagers amper kunnen zien. Daardoor is het niet mogelijk een compositieschets van de daders te maken.

Update 11-5-2012:
Afgelopen week heeft de Nederlandse politie 2 mannen opgepakt in verband met de verkrachting. Het gaat om een man (30) uit Eindhoven en een man (41)  uit Helmond. De Helmondenaar is inmiddels weer op vrije voeten. De politie zoekt nog naar een derde man.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dodelijke steekpartij in St Oedenrode

Op de Liempdseweg ter hoogte van de Hongerstraat in Sint Oedenrode is tijdens de nieuwjaarsnacht een Pool (23) doodgestoken. Zes mensen uit Litouwen en Polen zijn aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het incident. Ze zitten nog vast. Het gaat om een man (49) en vrouw (22) uit Litouwen, drie mannen (34, 35 en 21) uit Polen en een Poolse vrouw (34).

De politie kreeg rond drie uur een melding binnen van een vechtpartij op de Liempdseweg. Ze troffen daar het slachtoffer aan dat ter plekke was overleden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook