woensdag 8 februari 2012

Dode bij aanrijding A7

Bij een eenzijdige aanrijding op de A7 (Duitse grens - Groningen) zijn woensdagmiddag vier inzittenden van een personenwagen gewond geraakt. Eén hiervan is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. De politie is opzoek naar getuigen van dit ongeval.

Omstreeks 16.30 uur reed een Eddy D. (22) uit Groningen over de A7 in de richting van Groningen. Naast de bestuurder zaten er een meisje (15) uit de gemeente Mentelwolde, Lotte Waries (16) uit Veendam en een meisje (17) uit Veendam in de personenwagen. Door nog onbekend oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tegen de vangrail aan. Hierna sloeg het voertuig enkele malen over de kop en kwam in een naast de snelweg gelegen sloot tot stilstand.

Alle inzittenden raakten door de aanrijding gewond en zijn naar een ziekenhuis vervoerd. De verwondingen van Lotte Waries waren ernstig en zij overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen hiervan.

Update: Eddy D wordt vervolgd voor doodslag. Op 16 juni 2012 staat hij voor de rechter

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM sluit weer deal met een moordenaar

Het Openbaar Ministerie wil opnieuw een crimineel inzetten als kroongetuige om een reeks ernstige misdrijven op te lossen.

Het gaat om huurmoordenaar Richard T. die wordt verdacht van een mislukte moordaanslag in Gouda in 2010. In ruil voor bescherming en een lagere straf verschaft T. de informatie verstrekt die zijn beweerde opdrachtgevers Rob Z. en Edwin T. onderuit moeten halen. Rob Z. en Edwin T. worden verdacht van moordaanslagen, brandstichtingen en oplichting. De twee zouden ook opdracht hebben gegeven tot het gooien van een handgranaat door het raam van advocatenfirma Sorko en Swane aan de Amsterdamse Churchillaan op 13 juni 2010, waarbij overigens niemand gewond raakte. T. zou de granaat hebben gegooid en Rob Z. zou de opdrachtgever zijn.

In 2006 werd crimineel Peter La Serpe door justitie ingezet om te getuigen in het nog steeds lopende grote liquidatieproces ‘Passage’. Er bestaat echter –ook heimelijk binnen het OM- grote twijfel aan de betrouwbaarheid van zijn getuigenissen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook