donderdag 23 februari 2012

Eis: 12 jaar voor in brand steken vrouw

Paul Q. in betere tijden
paul-quekel
Voor het gerechtshof in Den Bosch is donderdag twaalf jaar cel geëist tegen Paul Quekel (67) uit Waalwijk. Die stak op 26 mei 2009 zijn vrouw in brand in zijn kantoor in Waalwijk. De rechter in Breda veroordeelde man eerder tot tien jaar gevangenisstraf. De man ging tegen die straf in beroep.

Volgens het openbaar ministerie heeft de man met voorbedachte rade geprobeerd zijn vrouw te vermoorden. De vrouw had aangekondigd dat ze van hem wilde scheiden. Het openbaar ministerie neemt het de man verder erg kwalijk dat hij door de brandstichting ook aangrenzende woningen en de bewoners daarvan in gevaar bracht.

De vrouw raakte bij het incident  voor 41 procent verbrand. Volgens het openbaar ministerie heeft 'die verschrikkelijke dag het leven van het slachtoffer voor altijd veranderd'. De vrouw leeft sindsdien met ernstige lichamelijke beperkingen en ze moet nog altijd pijnlijke operaties ondergaan.

Paul Quekel was een ondernemer die blijkens een artikel van Theo van Gogh bij herhaling flink financieel genaaid is door de overheid en door Delta Lloyd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook