zondag 4 maart 2012

Liegende agenten, je verwacht het niet

Twee agenten uit Amsterdam hebben na een uit de hand gelopen arrestatie de boel zo bij elkaar gelogen, dat de rechter de strafzaak tegen de gearresteerde man en zijn partner van tafel veegt. Zij hebben zowel in hun proces-verbaal als onder ede als getuigen de waarheid verdraaid.

De scooteragenten waren op 13 november 2009 in Westerpark bezig een boete uit te schrijven voor een verkeerd geparkeerde auto, toen het tot een woordenwisseling kwam tussen hen en de eigenaar. De agenten verklaarden later te zijn bedreigd en mishandeld door de man en zijn partner en deden daarom aangifte. Volgens de agenten werd één van hen bedreigd, beledigd en op zijn helm geslagen. De ander zou in het gezicht zijn geslagen en zijn gekrabd. De agenten deden de noodoproep 'assistentie collega', waarna de straat volstroomde met tientallen politiemensen.

Wat de agenten echter niet wisten is dat het hele voorval was opgenomen met een beveiligingscamera. Op de beelden was duidelijk te zien dat de agenten nooit zijn vastgepakt, geslagen of bedreigd. Wel was te zien dat de agenten een van de verdachten uit een huis hadden getrokken.

De advocaat van één van de verdachten, Sander Janssen, verklaart: “Wat de zaak vooral ernstig maakt, is dat de rechtbank doorgaans voor waar aanneemt wat agenten zeggen. Als we die beelden niet toevallig hadden gehad, zouden de verdachten keihard veroordeeld zijn.”

Zouden de agenten vervolgd worden?? Denk het niet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook