maandag 23 juli 2012

Nederlandse vrouw in België in gezicht geschoten

De Nederlandse Didi Swiers (19) uit het Noord-Brabantse Mierlo is zwaargewond geraakt bij een aanval door haar Belgische ex-vriend Davy Simons (24). Didi werd even na 10 uur 's morgens op straat in het Belgische Hasselt door de man neergeschoten toen zij uit een uitzendbureau kwam. Toen zij op de grond lag vuurde hij nog twee kogels in haar gezicht.

De politie startte direct na de schietpartij een grote klopjacht op de dader. De man, uit de Belgische provincie Limburg, bleek zich in een nabijgelegen schuur te hebben verstopt. Hij is daar na een urenlange belegering door een arrestatieteam ingerekend. De man wordt vervolgd door poging tot moord.

Volgens de politie moet de reden voor de schietpartij worden gezocht in de relationele sfeer.

Update 24-8-2012: Didi is inmiddels uit haar coma ontwaakt. Of zij ooit nog de oude wordt is twijfelachtig.

Update 26-9-2012: Door een procedurefout komt Davy Simons vrij. De Hasseltse raadkamer had op 24 augustus zijn aanhouding voor één maand moeten verlengen, maar deed dat voor drie maanden. De beschikking was dus onwettig en dus werd hij vorige week vrijgelaten. Zijn slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Update 1 oktober 2012: Davy Simons is weer opgepakt, maar dat kon pas nadat uit naam van Swiers een nieuwe klacht met burgerlijke partijstelling was ingediend wegens slagen, ontvoering, verkrachting en bedreigingen. "Die feiten zitten allemaal in het strafdossier over de moordpoging en toch moet ik het initiatief nemen om een klacht in te dienen. Ik vind het minstens hoogst eigenaardig", aldus Steve Geerdens, de advocaat van slachtoffer Didi Swiers.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Familiedrama Curacao

Een Nederlandse vrouw wordt ervan verdacht haar twee kinderen (9 en 10), zondagavond (lokale tijd) op Curaçao in een hotelkamer te hebben omgebracht.

De kinderen zijn verdronken in de badkuip van de hotelkamer. De vrouw is daarna op de vlucht geslagen. De vrouw is geen bewoner van het eiland.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook