vrijdag 5 oktober 2012

Eis: 12 jaar voor moord Herkenbosch

Tegen Jos van D. (48) is door het OvJ Ineke Meijer vandaag een celstraf van 12 jaar geëist wegens doodslag op militair Laurens Fritz (30) op 9 september 2011 in Herkenbosch in zijn woning op een bungalowpark.

Het lichaam van Fritz werd op 16 november, na een uitgebreide zoekactie, gevonden in een kuil in een maïsveld achter de woning van de verdachte. De verdachte, een werkloze klusjesman, weigerde vandaag bij de rechtbank in Roermond bij iedere vraag antwoord te geven.

De twee mannen hadden een langlopend financieel conflict met elkaar. Van D. was de klusjesman van Fritz, die vanwege zijn werk als beroepsmilitair in Duitsland niet vaak bij de verbouwing van zijn woning kon zijn. Van D. regelde alles en zou ook de betalingen doen. Hij verduisterde echter het geld dat Fritz overmaakte om rekeningen te betalen.

De ruzie liep zo hoog op, dat Fritz op 9 september verhaal ging halen bij de verdachte, die net als hem op het bungalowpark in Herkenbosch woonde. Wat er toen is gebeurd, is onduidelijk

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook