woensdag 3 april 2013

Uitspraak: 8 jaar cel voor vadermoord

Roy de la R. (33) uit Heerlen is door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 8 jaar wegens het doodschieten van zijn vader David de la Roy (56)  op 15 februari 2012. De rechtbank in Maastricht heeft hem veroordeeld voor doodslag. Justitie ging uit van moord en had 14 jaar cel geëist.

Volgens de rechters heeft de man in een opwelling gehandeld. De man was woedend geworden over een krenkende e-mail van zijn vader, waarin deze hem had beschuldigd van seksueel misbruik van twee kleine kinderen uit hun familie. Overigens lagen de mannen al langer met elkaar overhoop vanwege een zakelijk geschil.

Nadat hij de e-mail had gelezen reed de Heerlenaar naar het bedrijf van zijn vader in Hoensbroek en beroofde hem na een korte achtervolging van het leven. Dat alles gebeurde in een tijdsbestek van 9 minuten. Vervolgens reed de man naar het politiebureau om zichzelf aan te geven.

De rechtbank stelt in het vonnis dat de Heerlenaar in hevige drift handelde en geen tijd had om zich te beraden. Daarom is juridisch geen sprake van moord, maar van doodslag. In die redenering volgt de rechtbank de verdediging. Volgens justitie had de man wel degelijk genoeg tijd om zich te bedenken.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet besloten of het hoger beroep zal aantekenen, zei een woordvoerder na de uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw gewurgd in Kerkrade

In Kerkrade is Käthy Maassen. (82) dood in haar huis gevonden. Ze is vermoedelijk gewurgd.

Update 7 April:
Een man (32) en een vrouw (43) uit Kerkrade zijn 7 april aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Käthy Maassen. Het zijn bekenden van het slachtoffer. Zij deden wel eens boodschappen voor haar.

De politie denkt dat de vrouw om het leven is gebracht om haar geld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook