dinsdag 18 maart 2014

Uitspraak: 12 jaar en tbs voor moord Zutphen

Een man (25) uit Zutphen heeft vandaag een celstraf van 12 jaar en tbs met dwangverpleging gekregen voor de moord op zijn ex-vriendin Miranda Fukkink (21) op 26 mei vorig jaar. De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met het feit dat de man na de dood van Miranda nog seks met haar heeft gehad, wat het Openbaar Ministerie „bizar” en „moreel verwerpelijk” noemde. De uitspraak is conform de eis.

De man drong de slaapkamer van Miranda binnen en wurgde haar met een riem. Toen zij dood werd gevonden, dacht de politie dat zij was verkracht. Maar de man vertelde bij zijn verhoor dat hij seks had gehad met de dode vrouw. Zowel de rechtbank als het Openbaar Ministerie vindt dat er in dat geval geen sprake kan zijn van verkrachting, zodat de man daarvan is vrijgesproken.

Miranda woonde net twee weken in het appartementje aan de Halvemaanstraat en had nog niet veel contact met de buren. Er was sprake van een gaslucht: het lijkt erop dat de dader brand heeft willen stichten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook