dinsdag 18 maart 2014

DJ Renzo vermoord op Curacao

Gracielo ‘DJ Renzo’ Soleana (39), een van de bekendste dj’s op het eiland, werd gisteravond door twee gemaskerde mannen in zijn eigen tuin in de Schonegevelstraat neergeschoten. Hij werd in kritieke toestand met spoed naar de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal gebracht voor medische behandeling, waar hij rond half vier ‘s nachts aan zijn verwondingen is bezweken.

De pasgetrouwde dj liet zijn vrouw en vier kinderen achter.

De agenten troffen Soleana op de grond aan met diverse schotwonden aan het onderste gedeelte van zijn lichaam. Een vriend (35) die samen met hem buiten zat, werd eveneens door een afgevuurde kogel in zijn rechterbeen geraakt. Ook hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Hij maakt het goed.

DJ Renzo was sinds de oprichting van Radio MAS dertien jaar geleden, werkzaam bij het station, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest populaire op het eiland. Hij was zeer geliefd bij iedereen. Radio MAS-directeur Nataly Antonia-Petronia noemt hem de ‘center point’ van de radio en spreekt voor iedereen als ze zegt dat DJ Renzo onmisbaar is. Renzo was heel creatief met onder andere het maken van beats en veel lokale en internationale klanten hadden voorkeur voor hem voor het maken van hun reclamespotjes.

Ook zijn collega-dj’s op het eiland hadden veel respect voor hem. Anderen zagen hem zelfs als een rolmodel. Soleana was niet alleen een van de beste collega’s, maar werd door iedereen als familie beschouwd, zegt Antonia.
“Ik beschouw hem zelfs als een broer. Hij heeft zijn huwelijksfeest drie maanden geleden bij mij thuis gevierd. Hij was een advocaat voor ons allemaal in ons leven en kwam voor iedereen op.”

Nu Soleana er niet meer is, zal Radio MAS nooit meer hetzelfde zijn, benadrukt Antonia. Alhoewel er plannen zijn om de dj te eren, is het nog te vroeg om te vertellen hoe, voegt ze eraan toe. “Zowel wij als zijn collega’s, als zijn nabestaanden zijn nog steeds zeer geschokt vanwege wat er is gebeurd.”

De schutters zijn nog niet gevonden. De mannen vluchtten na hun daad te voet weg. Het is niet helemaal duidelijk in welke richting zij wegrenden en/of er in de buurt een auto op hen stond te wachten. Verder hebben de agenten diverse lege patronen in beslag genomen.

De politie sluit niet uit dat de moord verband houdt met de moord op Shendrick Emanuel Randt (17) en Nikita Catharina Attaf (23), die gisteren  eveneens dood zijn gevonden bij Bullenbaai en de moord eerder deze maand op de Colombiaan Oscar Neira Muñoz (33) en Siegfried Benito (60). Het zou hierbij gaan om een uit de hand gelopen ripdeal. Desondanks zijn er geluiden die beweren dat de moord op DJ Renzo 'in de relationele sfeer' ligt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook