woensdag 2 april 2014

Broers bekennen moorden Drenthe


Voormalig ISAF-militair Admilson R. (29) en zijn drugsverslaafde broer Marcos (28) hebben bekend dat ze Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal (beiden 77) uit Exloo hebben vermoord.

Geld zou volgens het OM in beide zaken het motief zijn geweest.

De politie heeft gisteren op aanwijzing van de broers in de omgeving van Hoogeveen het wapen gevonden waarmee Berend Smit zou zijn doodgeschoten. Het gaat om een militair wapen, dat eerder was gestolen uit een defensiewapenopslagplaats.

De twee broers brachten het echtpaar Jan en Greet Veenendaal afgelopen zomer om het leven in hun woning in Exloo. De slachtoffers werden pas enkele dagen later, op 28 juli, gevonden.

Berend Smit werd ruim een half jaar eerder, op 7 november 2012, op klaarlichte dag doodgeschoten toen hij in het natuurgebied Dwingelderveld zijn hondjes uitliet. Zijn levenloze lichaam, afgedekt met bladeren en takken, werd enkele dagen na zijn verdwijning in een greppel aangetroffen.

Admilson werd er in 2011 door justitie van verdacht tijdens een Nederlandse militaire missie in Uruzgan met opzet zijn eigen pantservoertuig te hebben opgeblazen met een handgranaat.

De twee mannen moeten op 3 juni voor de rechter in Assen verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook