woensdag 28 mei 2014

20 jaar cel in Levensverzekeringsmoord

Amar H. is tot 20 jaar cel veroordeeld, omdat hij zijn vriend Steven Rijsdijk (28) uit Rotterdam op 25 februari 2013 heeft vermoord om zo een levensverzekering op te strijken. Het bedrijf van H. was begunstigde van een overlijdens- en ongevallenverzekering van het slachtoffer.

De rechtbank in Rotterdam oordeelde vandaag dat „ieder moreel besef" bij H. afwezig is. De handlanger van H., Edward A., moet voor zijn aandeel in de moord 5 jaar de gevangenis in en daarna een gedwongen tbs-behandeling ondergaan.

Steven Rijsdijk dacht door te frauderen met een ongevallen- en overlijdensrisicoverzekering nooit meer te hoeven werken. Wat hij volgens justitie niet wist, was dat zijn compagnon een complot had beraamd om bij zijn overlijden de uitkering op te strijken.

In de polis wordt echter ook opgenomen dat zijn toekomstig 'compagnon' de begunstiger is als hij komt te overlijden. Vermoedelijk wordt dat door Rijsdijk voor de vorm in de overeenkomst vastgelegd, maar 4 maanden later is het realiteit.

Rijsdijk wordt volgens afspraak in zijn woning mishandeld met de bedoeling dat de te alarmeren politie erin trapt en uiteindelijk aanspraak kan worden gemaakt op de uitkering. Wat hij niet weet is dat heel andere plannen zijn beraamd om de verzekering op te lichten. Hij moet sterven zodat zijn compagnon veel geld kan opstrijken.

Het onderzoek leidde in maart tot de aanhouding van vier Rotterdammers, in de leeftijd van 25 tot en met 40 jaar. Onder hen ook Rijsdijks huisgenoot, die eigenaar is van het appartement waarin Rijsdijk op bloederige wijze aan het eind van zijn leven komt. Momenteel zitten twee van hen nog in voorarrest.

Justitie meldde dat een 'enorm geldbedrag' is gemoeid met het dodelijke fraudeverhaal, maar wil de hoogte ervan niet noemen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook