woensdag 3 december 2014

Neergestoken straatmuzikant overleden

De gisteren in Zwolle neergestoken Bulgaarse straatmuzikant Zdravko Vazov(54) is overleden. Behalve muzikant werd nog een man (57) neergestoken. Dat slachtoffer werd in kritieke toestand opgenomen maar zijn toestand is inmiddels stabiel..

De steekpartij gebeurde gisteren rond half acht in de Jumbo in Winkelcentrum Aa-lande aan de Dobbe in Zwolle. Omstanders wisten de dader te overmeesteren. Hij zou vanuit het niets op de straatmuzikant hebben ingestoken om hierna hysterisch de supermarkt in te rennen. Daar probeerde een klant hem tegen te houden met zijn winkelwagen, maar die kwam daarbij ten val. Ook hij zou toen zijn gestoken.

Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle bracht meteen na het incident een bezoek aan de supermarkt. Zdravko was ook verkoper van de Herbergkrant die zowel bij het winkelcentrum in de Aa-landen als de Jumbo Supermarkt in Assendorp staat.

Update 3 december 12:15: De jongen (17) is opgepakt voor het doodsteken van de straatmuzikant. Hij woonde sinds een maand in een begeleid wonen project van een Psychiatrische Instelling. Hij is vierdejaars leerling vmbo-basis op Talentstad aan de Zwolse Blaloweg

Update 6 december 2012: Er is een stille tocht gehouden. Er is ook een inzameling gehouden om  hem naar Bulgarije terug te brengen voor zijn begrafenis.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook