dinsdag 28 januari 2014

Uitspraak: 15 jaar in hoger beroep voor doden zoontje

Gerben K (47), de vader van de in juli 2011 overleden baby Dayton
uit Sittard is door het Hof in Den Bosch veroordeeld tot 14 jaar gevangenis. Dat is een verdubbeling van het eerdere vonnis van 7 jaar en tbs van de rechtbank Maastricht. Het hof zag af van tbs omdat deskundigen dat niet nodig achten.

De man heeft zijn zoontje Dayton zwaar mishandeld vanaf het moment dat het jongetje 4 weken oud was. Dayton liep meerdere rib- en beenbreuken op en een scheur in zijn schedel. Het ventje overleed door ernstig hersenletsel toen hij bijna 3 maanden was. Zijn vader had hem zo hard met een vuist op zijn hoofd geslagen dat er een nieuwe scheur van 11 centimeter in de schedel ontstond.

Het gerechtshof acht eveneens bewezen dat de man zijn partner Agnes B.  tijdens en na haar zwangerschap heeft mishandeld.

Volgens gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum heeft de man weliswaar een persoonlijkheidsstoornis, maar is deze stoornis slechts in geringe mate van invloed geweest op het gewelddadige gedrag tegen zijn kind. “In tegenstelling tot de conclusie van de deskundigen in de rechtszaak zal behandeling van de stoornis niet leiden tot vermindering van de kans op herhaling”, oordeelt het hof.
De gruwelijke en weerzinwekkende manier waarop de man zijn weerloze baby mishandelde en doodde, rechtvaardigt volgens het hof de hoge celstraf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook