vrijdag 7 maart 2014

Moeder bekent doden kinderen

Aurelie V. (34) heeft bekend dat zij haar meervoudig gehandicapte zoontje Lucas (8) en haar dochtertje Rosa (6) met een mes om het leven heeft gebracht. Dat bleek vandaag tijdens een voorbereidende zitting in de zaak.

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de vrouw van moord. V. zou het doden van haar beide kinderen hebben gepland. Volgens het OM blijkt dit uit een afscheidsbrief, een afgesloten achterdeur en het sluiten van de gordijnen aan de voorkant van het huis. Het drama voltrok zich begin oktober.

Een psycholoog en een psychiater hebben geadviseerd tbs met voorwaarden op te leggen. Volgens hen is het gevaar voor herhaling op korte termijn niet groot, maar op de lange wel. Het OM verzet zich tegen die vorm van tbs (een lichte variant, waarin wel sprake is van toezicht maar niet van dwangverpleging) en wil de gedragsdeskundigen nader horen over hun bevindingen. De maximale duur van een celstraf in combinatie met deze tbs-variant is vijf jaar. „Tbs met voorwaarden vind ik niet passend en vijf jaar celstraf volstrekt niet op zijn plaats”, aldus de officier van justitie.

Ook de advocaat van V. wil deskundigen nader onderzoek laten doen. Aurelie slikt medicijnen als gevolg van psychische problemen. De raadsman wil onderzocht hebben welke invloed een bepaald geneesmiddel op de vrouw heeft gehad op het moment dat zij haar kinderen om het leven bracht. Ook is er mogelijk sprake van een genetische afwijking bij V., waardoor dna-onderzoek noodzakelijk is.

De rechtbank neemt op 21 maart een besluit over de diverse verzoeken. De zaak wordt op 16 mei voortgezet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrijspraak in moord op Metin Degmez

De rechtbank in Rotterdam heeft vrijdag een 40-jarige man vrijgesproken van moord op de Metin Degmez (44), de minnaar van zijn vrouw. Er is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs om de verdachte als de schutter aan te merken.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 15 jaar celstraf tegen de verdachte. Die stelde dat de achtergrond van de moord alles heeft te maken met een eeuwenoude, sterke culturele traditie rond eerschending, jaloezie en wraak.

Metin Degmez werd op 10 januari 2013met meerdere schotwonden, waaronder een in het hoofd, aangetroffen in het gebouw van een Turkse vereniging in Rotterdam.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook