zaterdag 3 mei 2014

11,5 jaar voor Nederlander voor moordpoging op Kreta

​Cirino S. (21) is in Griekenland tot 11,5 jaar veroordeeld voor het neersteken van het Russische jongetje Nikita (11) op 14 mei 2013. De jongen werd pas de volgende ochtend gevonden. Er is 10 jaar opsluiting in een psychiatrische inrichting gegeven voor de moordpoging en 1,5 jaar voor het wapenbezit.

De Nederlander was werkzaam als animator op Kreta. Hij stal de laptop en telefoon van de Russische jongen. Toen de jongen de dief confronteerde met zijn daad, stak de man het kind elf keer in de rug. Het jongetje werd een dag later zwaargewond aangetroffen.
De Nederlander bekende de daad en werd veroordeeld voor poging tot moord, diefstal en het illegaal bezit en gebruik van wapens. De man zat sinds zijn arrestatie vast in de psychiatrische afdeling van een lokale gevangenis.

Volgens Alexandra S., de moeder van de dader en van origine een griekse, is haar zoon autistisch en heeft een IQ van 60. Hij zou in Griekenland gestopt zijn met het innemen van zijn medicijnen.

Toevalliger wijs is Lorenzo S, de broer van Cirino tot minimaal 30 jaar cel veroordeeld wegens een overval en moord op politieman Ray Diener (65) op 2 mei 2007 in Elizabeth Town in Pennsylvanië. Diener werd naar buiten gelokt en doodgeschoten om zijn telefoon Lorenzo S. was net aangekomen in de USA 'om een nieuw leven te beginnen'

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook