woensdag 2 juli 2014

Dode bij woning overval in Winterswijk

Bij een overval op een woning te Winterswijk  is de bewoner Erik te Selle (52) om het leven gekomen. Zijn vrouw blijft ongedeerd.

Bij de overval werd de vrouw van Erik te Selle vastgebonden. De overvallers dwongen haar een pinpas af te geven waarmee 1 van de 3 mannen geld pinde bij de Rabobank in Winterwijk. Korte tijd later verlieten ook de 2 andere mannen het huis. De Winterswijkse aannemer werd later dood achter zijn woning aangetroffen.

De politie heeft 3 daders op het oog die mogelijk deze zomer in Groenlo  of Winterswijk gewerkt hebben als seizoensarbeiders. Het gaat vermoedelijk om mannen uit Roemenië of Moldavië.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Derde verdachte overval Deurne gepakt

De derde verdachte (27) van de overval op juwelier Goldies in Deurne op 28 maart dit jaar, is opgepakt in Duitsland. 

Bij de overval werden twee overvallers gedood. Het juweliersechtpaar kreeg masaal steun en zou volgens veel steunbetuigers niet vervolgd moeten worden voor de dood van de overvallers. Het OM beschouwt de man inmiddels niet meer als verdachte, De vrouw nog wel.

In de dagen na de schietpartij zocht hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen de openbaarheid om uit te leggen dat sprake lijkt van geoorloofde zelfverdediging.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte Tjeukemeermoord overleden

Engin K. (42) die verdacht wordt van de moord op de Amsterdamse Omar Kourrich (35), is gisteren in zijn cel overleden. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut is gebleken dat de man een natuurlijke dood stierf, aldus justitie. 

"Hij is gisteren gevonden in zijn stoel in zijn cel, met zijn benen op een andere stoel. De tv stond nog aan'', aldus zijn advocaat Eric Steller.

Omar Kourrich, werd 20 juni 2013 verbrand bij het Tjeukemeer in Friesland gevonden. De zaak duurde al enige tijd in verband met het onderzoek. Naar verwachting zou de zaak van verdachte K. over een paar maanden inhoudelijk worden behandeld bij de rechtbank in Leeuwarden.

De zaak tegen vier medeverdachten gaat nog wel door.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook