woensdag 29 oktober 2014

Uitspraak: Definitief 37 jaar cel voor nederlandse pedo in Thailand

De Nederlander Willem Gerard Knoppien (66) is in Thailand opnieuw veroordeeld tot 37 jaar cel omdat hij in 2007 een 12-jarige jongetje meerdere keren seksueel heeft misbruikt. Dat heeft het Hooggerechtshof van het land bepaald. De man had in 2012 en in 2007 dezelfde straf gekregen bij lagere rechters, maar daar was hij tegen in beroep gegaan. De laatste uitspraak is definitief.

De man was in 2007 opgepakt in de badplaats Hua Hin. Hij had een Thaise man betaald om de jongen naar zijn huis te brengen. Vervolgens betaalde de Nederlander 200 baht (3 euro) aan het slachtoffer, zogenaamd om schoon te maken.
De Thaise handlanger Thanes Bualuang was eerder veroordeeld tot 26 jaar celstra

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gifmoordenares voor de rechter

Ada S.(52) staat vandaag en morgen voor de rechtbank in Leeuwarden op verdenking van moord op haar beide echtgenoten. S. werd op 26 november vorig jaar aangehouden nadat haar tweede echtgenoot Tjipke vd Ploeg (56) uit Franeker in augustus 2012 was overleden. Gaandeweg dat onderzoek rees ook het vermoeden dat de vrouw de hand heeft gehad in de dood van haar eerste man Ruud Konijn (45) uit Enkhuizen in 2004. De mannen zouden zijn vergiftigd.

De lichamen van beide slachtoffers zijn opgegraven om door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te worden onderzocht. Tot harde conclusies over de doodsoorzaak heeft dat niet geleid. Thuiszorgmedewerkster Ada S. ontkent dat zij haar echtgenoten om het leven heeft gebracht. De vrouw wekte argwaan bij de familie van haar tweede man, toen zij na diens overlijden weinig emotie toonde. In het lichaam van vd Ploeg werden 5 giftige stoffen aangetoond. Ada S. bleek ook negatieve wilsverklaring te hebben opgesteld voor Vd Ploeg.Hield in dat lichaam na dood niet mocht onderzocht.

Ten tijde van haar arrestatie woonde de vrouw samen met haar nieuwe vriend in het gehucht Vortum-Mullem (gemeente Boxmeer). Justitie verdenkt S. er ook van dat zij brand heeft gesticht in hun eerdere woning in Sambeek. Daarnaast is het vervalsen van een levensverzekering bij haar tweede man op de aanklacht gezet. Haar nieuwe vriend verklaarde in de rechtszaal inmiddels haar ex-verloofde re zijn

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook