maandag 13 april 2015

Dode en gewonde bij mogelijke aanslag op woonboot in Wormer

Bij een explosie en brand op een woonboot aan de Veerdijk in Wormer is afgelopen nacht een Frenk Rumahroeson (53) om het leven gekomen. Zijn vriendin (51) raakte daarbij zwaar gewond. Zij mist volgens omstanders een deel van haar onderkaak.

kregen rond 04.00 uur een melding over een brand aan boord van de boot. Er was ook een explosie te horen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek naar mogelijke explosieven. De politie houdt rekening met een aanslag.

Vanmorgen is een tegenovergelegen appartementencomplex ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in de plaatselijke brandweerkazerne

Update 14-april 2015:
Bekenden van Frenk Rumahroeson kunnen zich niet voorstellen dat de 'lieve man' vijanden had.

  "Frenk was een zeer gewaardeerde medewerker en op weg om een hele goede vakman te worden", aldus een collega van Frenk.

  Ook buurtbewoners zagen de woonbootaanslag absoluut niet aankomen. De buurvrouw van de overleden Frenk en zijnvriendin is erg geschrokken. "Het waren zulke lieve mensen", begint ze. De woonboot zag er volgens haar altijd verzorgd uit. "En ze waren altijd binnen en buiten bezig om hun woning in goede conditie te houden."

  Begin 2014 werd Frank franchisenemer bij Respo Repair Service B.V.. Hij werd daarover geïnterviewd en noemde de stap 'ontzettend leuk, maar ook een enorme uitdaging'. Ondernemen was toen nog helemaal nieuw voor hem, aangezien hij altijd in loondienst had gewerkt.

  Zijn vriendin hielp hem met de boekhouding. Zij overleefde de klap, maar moest hevig bloedend naar het ziekenhuis worden overgebracht. .

  De woonboot wordt dinsdag weggesleept voor nader forensisch onderzoek. De politie loopt alle scenario's na maar houdt ernstig rekening met opzet.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook