maandag 13 april 2015

Man doodgeschoten in Eindhoven

In Eindhoven is afgelopen nacht Tommie van der Burg(31) uit Best doodgeschoten. De man werd rond 01.00 uur in een Audi RS4 bij het Vander Valk hotel aan de Aalsterweg onder vuur genomen en reed vervolgens tegen een boom. Van der Burg was een bekende is van de politie.

De auto lag op zijn kant en daarom heen lagen meerdere kogelhulzen. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar reanimatie mocht niet meer baten. Het is onduidelijk waarom de man is doodgeschoten en of er verdachten zijn aangehouden.

Van der Burg werd vier maanden geleden veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch in oktober 2013. Of hij ook daadwerkelijk geschoten had, kon niet worden bewezen. Van der Burg was in hoger beroep gegaan tegen zijn straf en wachtte die zitting in vrijheid af.

Een paar weken na de schietpartij in Heesch werd hij gezocht op het parkeerterrein bij Van der Valk in Vught. Tientallen bewapende agenten in kogelvrije vesten zochten urenlang naar de man maar hij wist te ontkomen. Op 9 juli 2014 werd hij alsnog gearresteerd.

Van der Burg was voorts verdachte in een zaak omtrenr handel in grondstoffen voor XTC

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook