woensdag 15 april 2015

Gevlucht lid van MC No Surrender ook verdacht van moord

rose dasaad
Rose Dasaad

Jori Sven van Santen (25) het lid van motorclub No Surrender dat vanwege een schietpartij op de Nationale Opsporingslijst is geplaatst, werd eerder door justitie verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin Rose Dasaad (22) in december 2013. Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak vorige maand wegens gebrek aan bewijs, maar de familie van de vrouw wil hernieuwd onderzoek.

Dat heeft Susanna Tadjab (50) -de moeder van  Rose Dasaad- vanuit Indonesië  bevestigd. Ze gaat nu bij de rechter een artikel 12-procedure aanspannen om het onderzoek te heropenen.

“Ik ben er honderd procent van overtuigd dat de zelfmoord in scène is gezet. Mijn dochter is vermoord. Of door Sven of door een ander lid van de club, die toen ook in de woning was. Rose was helemaal niet suïcidaal. Ze stond vol in het leven”, zegt Susanna Tadjab.

Van Zanten werd op 7 april samen met een ander lid van No Surrender op de Nationale Opsporingslijst gezet. De twee waren betrokken bij een wildwestschietpartij bij een woning in Eindhoven op 4 oktober 2014. Het incident, waarbij negen mannen van motorclubs betrokken waren, werd vastgelegd door beveiligingscamera’s. Inmiddels zijn meerdere leden opgepakt. Van Zanten zou volgens bekenden van het motorclublid ondergedoken zijn in het Spaanse Marbella.

Zowel Van Zanten als het andere gezochte lid van No Surrender, Sebastiaan ter Welle (38) uit Amsterdam, was militair. Van Zanten werd uitgezonden naar Afghanistan. De mannen zijn eerder opgepakt voor gewelds- en drugszaken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook