vrijdag 6 november 2015

Dode man in Rijen

In een huis aan de Breebroek in Rijen is vanmorgen een dode gevonden. De vondst werd gedaan door de hoofdbewoner die die nacht bij zijn vriendin zou hebben geslapen en de vriend in zijn huis liet slapen.

Deze avond echter werd  'vinder'  Danny H. (31) alsnog aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vriend. Dat zeggen een kennis van H. en een bron rondom het politieonderzoek.

Het was Danny H. zelf die ’s ochtends de 112-melding deed. Hij vertelde de meldkamer na een nacht bij zijn vriendin te hebben geslapen, een dode maat bij thuiskomst in de gang van zijn appartement te hebben aangetroffen. Het slachtoffer verbleef volgens H.’s kennis twee weken in het appartement van de verdachte nadat hij dakloos was geraakt.

Nadat H het lijk  had aangetroffen was hij schreeuwend de straat op gerend.Een in de buurt wonende verpleegkundige die hulp wilde bieden vertelde dat de overleden man koud en stijf aanvoelde.

Aanvankelijk werd H. als getuige meegenomen naar het politiebureau. In de loop van de avond leidde het spoor alsnog naar hem. Toen werd hij als verdachte gearresteerd.

Wat zich in het appartement heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. Een omwonende zegt in de nacht van donderdag op vrijdag wakker te zijn geworden van geschreeuw. Maar omdat er wel vaker sprake was van geluidsoverlast, zegt hij er niets achter te hebben gezocht en weer in slaap te zijn gevallen.

De politie weet wie de overleden man is, maar omdat familie nog niet officieel op de hoogte is gesteld, kan een woordvoerder zijn identiteit nog niet prijsgeven.

Bewoners van de Breebroek zeggen dat het appartement waar de dode in is gevonden, al langer een bron is van drugs- en geluidsoverlast.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook