maandag 23 februari 2015

Verdachte Balkonmoord komt vrij

Morgenochtend komt Peter B. (38), de verdachte van de zogenoemde 'balkonmoord' in Enschede, vrij. Peter B. kreeg vorig jaar van de rechtbank negen jaar cel wegens doodslag, omdat hij zijn  vriend (17) in Enschede over de balkonreling van hun woning op de derde verdieping zou hebben geduwd tijdens een ruzie.

Peter B. ontkent dat en ging in hoger beroep. Een deskundige zou twijfelen of de duw bewezen is. Het gerechtshof bepaalde maandag dat de man vrij komt in afwachting van de behandeling van het hoger beroep op 26 mei.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Nijmegen waarschijnlijk vermoord

De Nijmeegse recherche houdt er volgens een woordvoerder ernstig rekening mee dat de Nijmeegse Mariska Peters (21) door een misdrijf om het leven is gekomen. Dat was vanmorgen echter nog niet met zekerheid vastgesteld. Het lichaam van Mariska werd  gisteren door speurhonden  gevonden in een natuurgebied bij Nijmegen.

Mariska verdween op 9 februari. Vorige week zette de politie een team op de zaak, nadat in haar auto van de vrouw verdachte sporen waren gevonden. Aan de hand van telefoongegevens bepaalde de politie een gebied waar voor het laatst een levensteken van de vrouw werd waargenomen.

“Sinds donderdag hebben we onder andere met honden en sonarapparatuur het Maas-Waalkanaal in Nijmegen afgezocht. We waren nog niet toegekomen aan een speurtocht in de Hatertse Vennen. Daarom waren we blij met de hulp van particuliere speurhondenteams”, aldus de politiewoordvoerder. De recherche wees een zoekgebied aan, waar de honden binnen een kwartier het lichaam van de Nijmeegse vonden.

Update februari 2015:
Mariska blijktte zijn gewurgd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook