dinsdag 7 april 2015

Liquidatie in Ridderkerk, gewonde in Rotterdam

In Ridderkerk is gisteravond laat een nog onbekende man het slachtoffer geworden van een liquidatie. Hij zat in een auto op een parkeerplaats aan het Seringenplantsoen, toen hij rond 23.45 uur onder vuur werd genomen.

Gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer doen. Hij overleed ter plaatse.

De dader of daders zijn waarschijnlijk in een auto gevlucht. Kort na de schietpartij reed een auto met hoge snelheid weg, aldus een buurtbewoner.

Over de aanleiding voor schietpartij is nog niets bekend. Er werden vele schoten gelost waardoor ook woningen werden getroffen.


Bij een andere schietpartij, aan de Bergselaan in Rotterdam, raakte eerder een man (20) levensgevaarlijk gewond. Hij werd getroffen in zijn onderlichaam en is naar het ziekenhuis gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: Behandeling bedreiger Gerard Spong

Het OM eist dat Ronald ten C.(57), die advocaat Gerard Spong met de dood heeft bedreigd, voor maximaal een jaar  wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is Ronald ten C. volledig ontoerekeningsvatbaar. Dat blijkt uit een rapport van het Pieter Baan Centrum, dat concludeert dat de man lijdt aan psychoses en schizofrenie.

Ten C. stuurde Spong in de periode van november 2013 tot juli vorig jaar meerdere e-mails waarin hij hem met de dood bedreigt. Hij deed dit naar eigen zeggen nadat hij op televisie beelden had gezien over een serie moorden, waar de advocaat, die volgens hem zijn biologische vader is, verantwoordelijk voor zou zijn. Ronald ten C., die sinds 12 augustus vastzit, ontkent dat hij geestelijk ziek is en weigert medicatie te nemen.

Spong verklaarde tijdens de zitting vandaag dat hij wel wat gewend is als het gaat om bedreigingen. "Maar deze spande de kroon. Ik voel me zeer bedreigd sinds ik die mails heb gekregen. Vooral omdat ze ondertekend waren met 'dienaar van God'. Dat gaf het enge gevoel dat ik te maken had met iemand die niet voor rede vatbaar was." Spong schroefde zijn veiligheidsmaatregelen op. Je hebt constant het gevoel dat je te maken hebt met een onzichtbare vijand. Elke keer als ik de straat op ga, kijk ik om me heen. Ik kies dan ook de winkelkant, omdat er dan sneller hulp is als mij iets overkomt."

Volgens het OM achten deskundigen de kans op herhaling groot. „Er komt hier een hele grote, stevige man binnen die ervan overtuigd is dat bepaalde zaken zijn gebeurd die niet helemaal overeenkomen met de realiteit", zei de officier. Hij denkt dan ook dat Ten C. ook een gevaar voor anderen kan zijn.

Ten C.'s advocaat was het daar niet mee eens. Volgens hem is zijn cliënt geen gevaar voor zijn omgeving. Heel veel mensen in Nederland hebben soortgelijke klachten. De wil om te behandelen kan er wel zijn, maar het kan niet volgens de wet."

De rechtbank doet op 21 april uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Echtgenoot niet langer verdacht van moord op hoogzwangere vrouw

Benjamin N. (42) uit Groningen die vorig jaar juni werd opgepakt voor moord op zijn hoogzwangere vrouw Swaniek Wouda (39), is niet langer verdachte. Dat gaat het Openbaar Ministerie Noord-Nederland vandaag bekend maken.

Wouda werd op 23 juni 2014 thuis dood in haar bed aangetroffen door haar man, Benjamin N. De politie pakte hem een dag later op voor moord op zijn vrouw en ongeboren kind. De man werd drie weken later al door de rechtbank vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs, maar bleef wel verdachte.

In het afgelopen jaar hebben verschillende deskundigen onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de Groningse. Mogelijk is ze slachtoffer geworden van een ernstige vorm van zwangerschapsvergiftiging. Justitie gaat hier later vandaag dieper op in. De advocaat van N. zal in een later stadium reageren.  Hij sprak eerder al van een ongelooflijk drama. Je verliest je vrouw en ongeboren kind en wordt dan ook nog eens opgepakt voor moord."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook