woensdag 27 mei 2015

Eis: 20 jaar voor moord op Pistone

Tegen Toos van V. (28) is door de Officier van justitie in Den Bosch 20 jaar geëist omdat zij haar vriend Ernesto Pistone (33) zou hebben laten vermoorden.

De twee die de moord zouden hebben uitgevoerd en de minnaar van Van V., die zou hebben geholpen met de planning, moeten achttien en negentien jaar de cel in. Pistone was een bekende Eindhovense drugscrimineel. Hij werd 27 februari vorig jaar neergeschoten voor zijn woning aan de Otterstok in Eindhoven. Hij liep toen net tien dagen vrij rond. Twee daders vluchtten op een scooter, die ze in brand staken. Toos van V. werd in Juni 2014 aangehouden

Officier van justitie Vreeling zei dat de liquidatie "doordacht, planmatig en doeltreffend werd uitgevoerd, inclusief voorverkenningen en proefschieten. Ernesto Pistone is in koelen bloede, meerdere malen, van dichtbij neergeschoten".

Van V. liet weten dat zij en Pistone een slechte relatie hadden, hoewel dat nooit objectief bleek. Ze werden wel bedreigd vanuit het drugsmilieu. Van V. zelf ook. Zij zou enkele maanden voor de moord bovendien een levensverzekering van 250.000 euro hebben afgesloten op naam van Pistone, stelt Vreeling.

Van V. zou twee Turken 10.000 euro hebben beloofd voor de moord. Omdat verzekeraar DELA fraude vermoedde, keerde die echter niet uit. Vermoed wordt dat Van V. uitstel van betaling vroeg bij de schutters. Een kopie van de polis werd in de woning van een van de Turken gevonden. (ANP)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook