dinsdag 23 juni 2015

Uitspraak: 18 jaar wegens moord op verhuizende studente

Djeylan Peigneux (29) is door de rechtbank in Maastricht heeft veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar wegens doodslag op Rianne Brouwer (destijds 27) in haar appartement in Maastricht. Peigneux, afkomstig uit het uit het Belgische Waremme, bracht de vrouw met vier messteken om het leven toen zij hem op 30 mei 2014 betrapte tijdens een inbraak in haar woning.

Het Openbaar Ministerie had eerder twintig jaar cel geëist wegens moord, maar de rechtbank achtte voorbedachten rade en daarmee moord niet bewezen. Volgens de rechtbank heeft drugsverslaafde Peigneux Rianne in haar woning gestoken, vervolgens vastgebonden en daarna opnieuw meerdere malen gestoken.

Peigneux handelde volgens de rechtbank zeker bij de laatste drie steken in paniek, maar wel met de opzet haar te doden. Peigneux doodde Rianne volgens de rechtbank om haar sleutels te kunnen bemachtigen en zo via de voordeur weg te kunnen komen.

De rechtbank kende verder een schadevergoeding van ruim 1.800 euro toe aan de ouders van het slachtoffer.

De vrouw was op die fatale dag aan het verhuizen naar haar nieuwe woning. Die verhuizing was eigenlijk al rond, toen Rianne nog even terug de woning in ging. Haar vader wachtte beneden, maar zij kwam niet terug. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij zijn dochter stervend in het bloed en een hem vreemde man die daarop vluchtte. (ANP)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook