donderdag 26 november 2015

Schorsing gevangenisstraf in Sittardse zuurmoord

Els L., die werd veroordeeld tot vijftien jaar celstraf vanwege betrokkenheid bij moord op Mouhammed al Jader in 2011 is vandaag door het gerechtshof in Den Bosch onverwacht vrijgelaten.

Het hof heropende onlangs het onderzoek in de zogeheten zuurmoordenzaak, waarin naast Al Jader ook Alan Gergeri in 2009 om het leven werd gebracht en eveneens in zuur werd opgelost. Meerdere leden van de Sittardse familie L. werden eerder door de Maastrichtse rechtbank veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen. Vader Hub L. en dochter Rachelle werden toentertijd vrijgesproken.

Het hoger beroep in deze zaak loopt op dit moment. Cruciaal in deze kwestie zijn de verklaringen van Ron van Kempen, de inmiddels overleden huisvriend van de familie L. Het gerechtshof wil meerdere getuigen in deze zaak horen om te kunnen beoordelen hoe betrouwbaar deze veelal belastende verklaringen zijn.

Daarnaast is rechtspsycholoog Peter van Koppen aangewezen om eveneens de verklaringen van Van Kempen onder de loep te nemen. Omdat een en ander te lang duurt en de inhoudelijke behandeling in Den Bosch naar alle waarschijnlijkheid pas eind januari zal gaan plaatsvinden, heeft het hof besloten de voorlopige hechtenis van Els L. te schorsen.

Els L., tegen wie ook in hoger beroep vijftien jaar cel is geëist, blijft hierdoor tot aan de start van het proces op vrije voeten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook