vrijdag 20 mei 2016

Eis: strafJE voor moord op SandraTegen Thijs van Z. (21) uit Enschede is voor de rechtbank in Almelo twee jaar jeugdgevangenis en jeugd-tbs geëist voor het wurgen van zijn vriendin Sandra van Duijl (18).

Sandra werd 26 jaar september gewurgd in een bos bij Enschede. Zij en de verdachte hadden daar seks toen ze ruzie kregen. De man had berichten van haar mobieltje gewist, om te voorkomen dat zij die zou doorsturen aan een vriendin met wie hij ook een relatie had. Naar eigen zeggen had hij in blinde woede Sandra's keel dichtgeknepen en haar in het bos achtergelaten.

Ondanks dat hij volwassen is, eiste het OM een jeugdstraf omdat de man volgens deskundigen een achterstand heeft in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling en denkt als iemand van zeventien. Ook zou hij verminderd toerekeningsvatbaar zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in woning in Amsterdam

In een woning aan de Jan van Zutphenstraat in Amsterdam is gisteravond het lichaam van een vrouw gevonden. Drie mannen zijn opgepakt.

Rond 23.15 uur stonden er voor het politiebureau een paar mannen te ruziën. Dat mondde uit in een vechtpartij. Toen agenten ingrepen, bleek dat er iets ernstigs was gebeurd: een van de mannen werd ervan beschuldigd dat hij een vrouw om het leven had gebracht.

In het wooncomplex werd inderdaad een stoffelijk overschot gevonden. Haar identiteit is nog niet bekend. Sectie moet uitwijzen waaraan ze is overleden. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook