dinsdag 21 juni 2016

Eis: 8 jaar voor doodslag op vriend

Tegen een man (61) uit Utrecht is 8 jaar cel geeist wegens doodslag op een  man (53) uit Maarssen. De verdachte meldde zich op 24 november vorig jaar bij het politiebureau in Maarssen met het lichaam van een vermiste man in zijn busje. De Utrechtenaar wordt verdacht van doodslag.

Het slachtoffer was sinds 16 november vermist. Na een dagenlange zoektocht, reed op 24 november de man uit Utrecht met zijn busje naar het politiebureau in Maarssen. Hij overhandigde de dienstdoende agent zijn autosleutels met daarbij de mededeling dat het slachtoffer dood in zijn auto lag.

Uit verhoren bleek dat het slachtoffer op de dag van vermissing in de woning van de verdachte ernstig was mishandeld. Hij bleek ter plekke aan zijn verwondingen te zijn overleden. Directe aanleiding was onenigheid over schulden. De twee kenden elkaar al ruim 25 jaar, maar de verdachte had zo veel opgekropte woede en frustratie over de schulden opgebouwd dat hij zichzelf niet meer in de hand had.

Volgens de officier lijkt het erop dat de verdachte de frustratie over de schulden bij zichzelf heeft laten oplopen. Op 16 november is die opgekropte woede naar boven gekomen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook