zondag 30 april 2017

Op Bonaire verdwenen Mexicaans crewlid vermoord teruggevonden

Op Bonaire is  gisteravond lokale tijd Adriana Morales de Florencio (23)  dood aangetroffen op een afgelegen plek bij Playa Grandi. Zij werd sinds 20 april vermist, nadat zij niet was teruggekeerd naar haar schip, de Navigator of the Seas.

Vrijdagavond 28 April al is een verdachte aangehouden. Het gaat om Raysley Sambo (44). In zijn huis is een pistool gevonden, waarvoor hij geen vergunning had.

Politie en het Openbaar Ministerie (OM) doen geen verdere mededelingen. Maar de vader en broer van de verdachte hebben in een brief aan de ouders van Morales al hun medeleven betuigd en excuses gemaakt voor wat Raysley hun dochter zou hebben aangedaan. De precieze toedracht van de zaak is echter nog onbekend.

Een tatoeage op de schouder van het slachtoffer leidde tot een voorlopige identificatie. Autopsie moet meer duidelijkheid geven over de precieze doodsoorzaak.

De ouders van Morales zijn vanochtend aangekomen op Bonaire.

Inmiddels zijn in de Bonairiaanse gemeenschap initiatieven ontstaan om komende dinsdag 2 Mei een stille tocht te houden en om geld in te zamelen voor de familie van het slachtoffer.


Morales studeerde toerisme aan de universiteit van Puebla in Mexico en was voor een stage aangenomen op de Navigator of the Seas. Op camerabeelden is zij te zien in de straten van Kralendijk. Ze loopt daar ogenschijnlijk vrijwillig mee met de verdachte Sambo (foto rechts). Mede op basis van deze beelden is Sambo aangehouden.

Adriana is al de zesde geweldsdode op Bonaire dit jaar. Voor het eiland is dit een ongewoon hoog aantal. Politie en justitie waarschuwen al enige tijd voor het toegenomen wapenbezit. Afgelopen week nog is een actie preventief fouilleren gehouden. Daarbij zijn enkele wapens in beslag genomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgestoken in Oss

Voor een woning aan de Molenweg in Oss is gisteravond een man doodgestoken. Het slachtoffer is nog op straat behandeld door ambulancepersoneel, maar hulp mocht niet meer baten

De steekpartij werd rond 23.40 uur gemeld bij de politie. Wat er vooraf ging aan het geweld is nog onbekend.

De dader is op de vlucht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jongen doodgestoken in Assendelft

Een jongen (16) uit Assendelft is vanmorgen vroeg in het ziekenhuis overleden nadat hij gisteravond rond 23 uur op straat in Zaandam werd aangevallen en met een mes gestoken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook