maandag 6 maart 1989

3 Vrouwen vermoord bij Metrostation in Rotterdam

Op Metro station Zuidplein in Rotterdam zijn vandaag mevrouw B. Wagemakers (22) uit Rotterdam, mejuffrouw M.B. Martens (16) uit Papendrecht en mevrouw J. Dubbeling (39) uit Rotterdam doodgestoken. Een vierde, Heleen Dekker (28), raakte zwaar gewond.

De vrouwen wachtten op het metro station op een trein, toen er een negroide man aan kwam lopen en zonder enige aanleiding op het viertal begon in te steken. Heleen Dekker is de enige die het overleeft. Zij is zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Update: De man - Surinamer Glenn M. (27)-  wordt gepakt. Hij verklaarde dat zijn vriendin Lisette het uit had gemaakt en dat hij daarom zoveel mogelijk blanke vrouwen dood wilde maken. Hij wordt veroordeeld wegens 3 voudige moord en 1 poging tot moord tot 20 jaar.
Op 14 augustus 1992 verhangt hij zich in de TBS inrichting Veldzicht.

Heleen het eerste slachtoffer werd weliswaar 8 keer gestoken, maar zij overleeft het bloedbad en trouwt later met Gerard Bouman (destijds 36) de OvJ die haar bij het proces begeleidde. Gerard Bouman, die later eerst chef van de AIVD wordt en daarna chef van de Nationale recherche. Bouman speelt overigens weer een onverkwikkelijke rol in de zaak van de AIVD-ers Heleen S (pseudoniem Heleen de Waal) en haar man Herman die betrokken zouden zijn bij het verstrekken van informatie aan Telegraafjournalisten maar die later vrij werden gesproken (op 21 februari 2013 worden ze alsnog veroordeeld).

Update 22 februari 2013: Heleen (52) overlijdt aan kanker. Daarmee is de laatste betrokkene van het drama dood

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook