donderdag 13 november 2008

Geweldadige Heerengracht verkrachter gepakt

De politie in Amsterdam heeft een 35-jarige verdachte aangehouden in een geruchtmakende verkrachtingszaak. De man werd in een café in stadsdeel Bos en Lommer opgepakt, nadat hij was herkend van foto's die begin deze week werden gepubliceerd. De politie kwam de man op het spoor dankzij een tip van het beveiligingsproject Connect Actief van oud-Amsterdammer van het Jaar, Saïd Bensellam.

Het betreft een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij heeft een eerste verklaring afgelegd.
Over de inhoud daarvan zegt de politie nog geen mededelingen te kunnen doen. Eerder deze week werd het Vondelpark enige tijd afgesloten omdat de verdachte zich daar mogelijk zou ophouden.

Een 26-jarige vrouw werd in de nacht van 29 oktober in een portiek op de Herengracht verkracht en van haar tas beroofd. Daarna dwong de dader haar om honderden euro's te pinnen op het Leidseplein. Ze wist zich uiteindelijk los te rukken en enkele toeristen aan te schieten, nadat haar roep om hulp onbeantwoord was gebleven.

Dinsdag liet een politiewoordvoerder nog weten teleurgesteld te zijn dat na het vrijgeven van de foto's slechts een handjevol tips was binnengekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: