dinsdag 11 november 2008

Studente vermoord

suzanne martens Suzanne Martens (25), die afgelopen zaterdag 8 november dood in haar huis aan de Goeman Borgesiuslaan 311 in Groningen werd gevonden, is door een misdrijf om het leven gekomen. Sectie heeft dit uitgewezen.

Buren van de studente belden zaterdag de politie, omdat ze de haar al enkele dagen niet hadden gezien. In de woning trof de politie het stoffelijk overschot van de vrouw aan. Hoe lang ze toen al dood was, is niet duidelijk.
Suzanne Martens studeerde Engels aan de Rijksuniversiteit Groningen en zat in een rolstoel. Ze had weinig contact met haar flatgenoten. Haar medestudenten zijn in bijeenkomsten geïnformeerd. Hen is psychologische hulp aangeboden.
Omdat buurtgenoten Suzanne niet persoonlijk kenden, roept de politie vrienden van Suzanne op contact op te nemen. Suzanen stond ook wel bekend als 'Jacky Morrisson' en kleedde zich gothic.

Suzanne Martens is afkomstig uit Eindhoven en wordt zaterdag in Woensel begraven. Ze studeerde sinds februari in Groningen. Martens deed daarvoor vrijwilligerswerk in Griekenland.

Update 12 November 2009 Dirk Z. (20) is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Groningse Suzanne Martens is een bekende van de politie. Dirk Z. is een buurman van Suzanne en heeft zich eerder schuldig gemaakt aan lichte vergrijpen. De man, die recentelijk door zijn vriendin is verlaten, zou een drugsprobleem hebben.

De verdachte werkt volgens de politie mee aan het verhoor. Over wat zich precies in de woning van Suzanne aan de Goeman Borgesiuslaan heeft afgespeeld en hoe de vrouw in haar woning om het leven is gekomen, geeft de politie nog geen informatie. Roof lijkt geen optie omdat er voor zover bekend geen spullen zijn verdwenen. Sporen van inbraak zijn evenmin aangetroffen. Een zedendelict sluit de politie niet uit.

De verdachte is in Delfzijl aangehouden door de politie. Hij was daar aan het werk. Z. monteert hekwerken. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Groningen. Die beslist of de rechercheurs voldoende bewijs hebben verzameld om Z. langer in voorlopige hechtenis te houden.

handdruk_suzane martens.pgUpdate 27 november 2008 De Groninger Dirk Z. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 25-jarige studente Suzanne Martens, blijft 90 dagen langer in voorarrest. Dit heeft de raadkamer van Groningen donderdag bepaald.

Update 24 feb 2009 Vandaag maakte de officier van justitie op een persconferentie bekend dat Suzanne Mertens in totaal negentien steekwonden in haar gezicht, borst en keel had.

In en rond de woning werd bloed gevonden van zowel het slachtoffer als de 20-jarige verdachte die vastzit voor de moord. Ook in de woning van de verdachte man, die naast Martens woonde, is van beiden bloed aangetroffen. In het bloed zijn voetstappen van de verdachte gevonden. Ook een mes en een schaar die gebruikt zouden zijn bij de moord, vertoonden bloedsporen van de verdachte.

Update 4 juni 2009 Er is 20 jaar geëist tegen Dirk Z.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: