dinsdag 23 september 2008

Leraar doodgeschoten in Amsterdam

Zojuist is in Amsterdam bij een schietpartij  Hassan Aitkhoudai een leraar van het TEC-college doodgeschoten.

De schietpartij vond rond half negen plaats aan de Amsteldijk, op de hoek van de Amsteldijk en de Vrijheidslaan in Amsterdam-Zuid. Hulpverleners hebben nog geprobeerd het 28 jarige  slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

De schutter verplaatste zich volgens onbevestigde berichten op een scooter. Hij is nog steeds voortvluchtig.

Bij het TEC-college in Amsterdam werd een jaar geleden een leerling door een medeleerling doodgestoken. 

Het slachtoffer was bekend bij de politie maar niet in zo'n hoedanigheid dat een liquidatie daarmee in verband kan worden gebracht.

Update:
Een woordvoerder van de school ontkende dat de man een leraar bij het TEC college was. De man heeft vorig jaar stage gelopen op het TEC en is sinds dit schooljaar niet meer aan de school verbonden.

Leerlingen die zich woensdag 24 september voor de school hadden verzameld, zeiden echter dat ze twee tot drie weken geleden nog les van Hassan Aitkhoudai  hebben gehad. De man gaf wiskunde, vertelden zij.

Sommige klassen kregen vrijaf nadat het nieuws bekend was geworden. Andere docenten besloten door te gaan met de lesPlaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse recherche helpt Bonaire zoeken naar Marlies van der Kouwe

Lichaam Marlies gevonden

Bonaire heeft hulp gevraagd van technische rechercheurs in Nederland om de politie bij te staan in het onderzoek naar de verdwijning van de 24-jarige Marlies van der Kouwe (blog). Dat maakte de politiecommissaris van Bonaire, John Schagen, dinsdagmiddag (lokale tijd) bekend.

Rechercheurs van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn volgens hem onderweg naar het Antilliaanse eiland.

De Nederlandse -een voormalig studente HBO-rechten aan de Hogeschool Utrecht- verdween in de nacht van zaterdag 20 september op het eiland toen ze 's nachts op straat fietste op de Kaya Gobernador N. Debrot, vlak bij het water en electriciteitsbedrijf (WEB). Ze zou zijn meegenomen door een of meer personen op een scooter. Sindsdien ontbreek ieder spoor van de 24-jarige, die geboren werd op Curaçao maar woonachtig is in Leusden. Marlies was sinds 1 september op het eiland om een half jaar stage te lopen als apothekersassistente.


Van de ontvoerder is geen duidelijk signalement, zo laat de politie weten. “De bewuste plek ligt aan de rand van de woonwijk Hato. Doordat het er vrij donker was, weten we alleen dat de man tussen de 1.70m en 1.80m is,” aldus politiewoordvoerder George Abrahams.

De Bonaireaanse politie zet zich met man en macht in. Grote delen van het eiland worden onderzocht.

Momenteel is behalve het eilandelijke korps ook het Recherche Samenwerkings Team (RST) en de Kustwacht ingezet in het onderzoek. Ook wordt hulp gevraagd aan de andere Antilliaanse eilanden. In totaal zoeken momenteel zo'n vijftig personen naar het meisje.

,,Alle andere onderzoeken die op het eiland lopen, zijn op een heel laag pitje gezet, aldus Schagen. De politie noemt het onderzoek nog 'fragiel' en is erg zuinig met het geven van informatie. Schagen deed een dringend beroep op iedereen met tips om zich te melden.

De in Nederland woonachtige ouders van Marlies zijn naar Bonaire gegaan.

Bonaire is vrij klein: 288 km2. Het zal dus een kwestie van tijd zijn voor ze gevonden wordt.

Update
De politie op Bonaire heeft 25 september een aanhouding verricht in deze zaak. De verdachte is een man uit Kralendijk. Verdere bijzonderheden zijn nog niet bekend.
De 24e (woensdag) werd op het eiland een ander meisje ontvoerd. Het ging om een Nederlands kind van 8 jaar dat zichzelf wist te bevrijden. De politie heeft voor deze zaak twee verdachten aangehouden.

Volgens de woordvoerder ging het om een "bizar toeval''. Justitie ziet geen verband tussen beide zakenGrotere kaart weergeven
De plek waar Marlies ontvoerd werdHet WEB waarvoor Marlies werd ontvoerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Slachtoffer A1 moord werd onthoofd

De vrouw (40) die half juni dood in een auto langs de A1 werd gevonden blijkt te zijn onthoofd. Mechmet I.(31), de verdachte van die daad is vandaag (23-9-2008) voor de rechtbank in Amsterdam moord dan wel doodslag ten laste gelegd.

In de vroege ochtend van zaterdag 14 juni 2008 werd door voorbijgangers een ruzie gehoord tussen een man en een vrouw. De ruzie speelde zich af op het parkeerterrein bij het BP Tankstation langs de A1 in Muiderberg. De voorbijgangers waarschuwden de politie. Agenten vonden de vrouw uiteindelijk zonder hoofd in een auto. De verdachte werd korte tijd na de vondst van het lichaam aangehouden.


Video

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

100-jarige vrouw beroofd in portiek


-------------------

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook