zaterdag 25 oktober 2008

Seksslavin legt mensenhandel bloot

Een tot prostitutie gedwongen vrouw, die in februari in het centrum van Rotterdam uit een huis vluchtte, heeft ervoor gezorgd dat deze week vier mensenhandelaren zijn opgepakt.

Drie van hen worden verantwoordelijk gehouden voor het opzetten van een prostitutienetwerk dat vrouwen liet werken in hotels langs de Nederlandse snelwegen.

Na haar vlucht uit het huis deed de vrouw aangifte bij de politie. Op basis van haar informatie troffen agenten later drie nog drie misbruikte vrouwen aan in een Rotterdams hotel. Het politieonderzoek leidde uiteindelijk tot de arrestatie, afgelopen dinsdag, van een 30-jarige man uit Nieuw Vennep, een 49-jarige vrouw en een 41-jarige man uit Zelhem.

Volgens de politie is het drietal verantwoordelijk voor een prostitutienetwerk dat vooral Tsjechische vrouwen onder valse voorwendselen naar Nederland haalde. Vier vrouwen verklaarden dat zij werden gedwongen als seksslavinnen te werken. Hun diensten werden aangeboden via internet .
Gelijktijdig met de aanhouding van de drie verdachten werd bij huiszoeking in Den Haag een 35-jarige man aangehouden. De man werd gezocht door de Franse politie omdat hij nog een gevangenisstraf van vier jaar had openstaan voor mensenhandel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachten overval vrij door blunder OM

jimmy_woo_011De twee hoofdverdachten van een gewapende overval op de Amsterdamse discotheek Jimmy Woo in november 2006 komen vrij, omdat justitie het originele dossier van de strafzaak is kwijtgeraakt.

De rechtbank veroordeelde de twee mannen van 28 en 31 jaar eerder tot vier en vijf jaar cel. Nu het OM in aanloop naar het hoger beroep het dossier is kwijtgeraakt, komen de twee op vrije voeten. Het gerechtshof verklaarde het OM niet-ontvankelijk in de zaak.

Hoe het dossier kon verdwijnen, kon de woordvoerster nog niet zeggen. "Dat zijn we aan het uitzoeken. We zitten in een oud gebouw met ruimtegebrek, en de dossiers worden enorm veel verplaatst. We trekken het ons bijzonder aan. Zoiets mag niet gebeuren, maar het is wel gebeurd." De betrokken partijen in de zaak beschikken wel over kopieën en een digitale versie van het strafdossier, maar volgens de wet moeten strafzaken aan de hand van het originele dossier worden gevoerd.

Het OM deed daarom zelf bij de rechter het verzoek om niet-ontvankelijk te worden verklaard. Omdat de verdachten maar één keer voor hetzelfde feit kunnen worden berecht, ontlopen ze definitief hun eventuele straf. Volgens het OM is er geen mogelijkheid meer de twee nog voor de overval te vervolgen.

Bij de overval op de club in de Korte Leidsdwarsstraat drongen twee gewapende mannen de zaak binnen vlak na sluitingstijd. Ze bonden zeven aanwezige personeelsleden vast en gijzelden hen onder bedreiging van een vuurwapen.

Een persoon raakte gewond door een klap op het hoofd met het pistool. De overvallers gingen er vandoor met ruim 15.000 euro en enkele waardevolle bezittingen van het personeel.

Afgezien van het feit dat het voor de slachtoffers van de overval een hard gelag moet zijn. Eén verdachte de 31 jarige M.R. bekend, maar de andere de 28-jarige C.M -volgens justitie de leider- heeft zijn betrokkenheid altijd ontkent.

Het blijft al met al opnieuw een zeer slechte beurt voor justitie. Hoe een en ander heeft kunnen gebeuren zal wel altijd een mysterie blijven. Misschien is er betaald om het dossier te laten verdwijnen, misschien is C.M werkelijk onschuldig. We zullen het nooit weten. Al met al lijkt de schadevergoeding meer op te gaan leveren dan de hele overval.

De zaak heeft geen effect op de straffen van de 26 jarige A el G en een andere ex medewerker van Jimmy Woo. El G. bekende de bedenker van het plan te zijn en had de deur open laten staan. Bij de andere medwerker werd een vuurwapen aangetroffen maar hij kon niet met de overval in verband worden gebracht.


Update 18 November 2007:
De hoofdaanklager van het ressortsparket van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam stapt op omdat zijn team het dossier in de zaak-Jimmy Woo is kwijtgeraakt. De OM-afdeling die hoger-beroepszaken behandelt, liet dinsdag weten dat hoofdadvocaat-generaal P. van Kesteren zijn ‘verantwoordelijkheid neemt’ en het onderzoek naar het kwijtraken niet afwacht.

Betekent dat dat van Kesteren duimendraaiend thuis gaat zitten van een bijstandsuitkering? Nee, hij gaat 'elders' binnen het OM aan de slag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Malika Karoum possibly extradited? There we go again!

For our International readers:
According to dutch weekly Nieuwe Revu, Malika Karoum might be extradited by Dubai. Again alleged money-laundering and racketteering is mentioned though currently it seem that these allegations solely come from the phantasy of self-proclaimed kid-hunter Jacques Smits and Malika's ex-husband Mohammed Boulnouar.
The sole interest of the justice department in Malika is in connection with a child custody case between her and her ex-husband.
This ex-husband supposedly was threathened again by an unknown assailant with a gun and silencer. Boulnouar -again supposedly- just barely managed to escape into snackbar Samar on the Amsterdam Bos-en Lommerweg. Indeed, at this snackbar he was seen coming in screamingly but no one say the assaillant. The police is looking for witnesses. Most likely there was no shooting and if I may add, most likely there was no assaillant.

Malika's ex-husband Mohamed Boulnouar has filed complaints against Malika several times before. These included intimidation, arsony and battery, though his attackers only once -supposedly- indicated 'they had a message from Malika'.
In May the court awarded custody to Boulnouar, but Malika is fiercely resisting. Her lawyer has requested revision of the May 2008 verdict. That case will serve December 1.

NOTE!
The allegations against Malika are not true, they are coming from Jacques Smits, liar and psychopahth extraordinaire, because of a child custody battle
Boulnouar's lawyer, Emma Swart, wants to 'raise hell' at the DA's office to ensure that Malika attends in person, she tells Nieuwe Revu. "It cannot be that the child that is formally awarded to her father, remains in Dubai". [In hindsight this was rather ironic as it was Boulnouar who did not show up in court on dec 1 as he was on the run from the police]
That ofcourse is a nonsense statement of Ms Swart. Malika can choose to appear in person and that has nothing to do with the whereabouts of her child and on top of that Malika has the right to be represented -at proxy- by legal council.
Good Luck Malika

Update 31 Okt 2008
Rumours that Malika Karoum was arrested in Dubai were spread on the internet: Again the source of this untrue gossip was Jacques Smits.
Her ex -Boulnouar- claims to have been robbed in his travelagency supposedly by criminals sent by Malika. The money from 400 clients supposedly was stolen.
Supposedly Malika was fired by her boss Tarek Kandil of Define Properties in Dubai, probably because all the negative attention drawn to her by Jacques Smits.
Apparently she was not fired, but only suspended pending her clearance of the accusations.
Dutch Crime reporter vd Heuvel confirmed that she is not 'wanted' by police in the Netherlands. Again, it all seems false accusations to undermine her position in a custody case.


free counters

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Malika K. mogelijk uitgeleverd? Daar gaan we weer

English translation
Alle artikelen over Malika
Volgens Nieuwe Revu wordt Malika Karoum mogelijk uitgeleverd door Dubai. Ook hier duikt als reden weer op haar vermeende witwas en Mafia praktijken terwijl het vooralsnog alleen maar lijkt te zijn ontsproten aan de fantasie van Kid hunter Jaques Smits en Malika's ex-man Mohammed Boulnouar.

De enige interesse die justitie in Malika Karoum heeft is in verband met een voogdijzaak tussen Malika en haar ex-man.
Deze ex-man zou afgelopen maandag opnieuw zijn bedreigd door een onbekende persoon die een pistool met geluiddemper trok. Hij kon nog net vluchten naar snackbar Samar aan de Amsterdamse Bos en Lommerweg. Daar hebben ze hem inderdaad gillend naar binnen zien komen, maar zijn belager is niet gezien. De politie is op zoek naar getuigen. Vermoedelijk is er niet geschoten. Ik zou er zelfs aan toe willen voegen: "vermoedelijk was er zelfs geen bedreiger".

De ex van K. heeft al diverse malen eerder aangifte gedaan tegen Malika wegens bedreiging, brandstichting en mishandeling, hoewel zijn belagers slechts in één geval aangegeven zouden hebben dat ze “een boodschap van Malika” voor hem hadden.

NB.
Alle verdachtmakingen tegenover Malika Karoum zijn niet waar, ze berusten op een haat campagne van Jacques Smits in het kader van een voogdijstrijd

NOTE!
The allegations against Malika are not true, they are coming from Jacques Smits, liar and psychopahth extraordinaire, because of a child custody battle
De rechtbank in Amsterdam wees in mei het voogdijschap toe aan haar ex-man, maar Malika verzet zich daar hevig tegen. Haar advocate heeft verzocht om een herziening van het vonnis van mei 2008. Die rechtszaak vindt plaats op 1 december.

Advocate Emma Swart, de raadsvrouw van Boulnouar, wil bij het OM “flink wat stampij maken om ervoor te zorgen dat Malika zelf aanwezig is”, zo vertelt zij Revu. “Het kan niet zo zijn dat het kind dat formeel aan haar man is toegewezen in Dubai blijft.”

Dat is natuurlijk een onzin statement van Mr. Swart. Malika kan verschijnen en haar kind in Dubai achterlaten en bovendien heeft Malika het recht zich te laten representeren.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Oldenzaalse lerares vermoord in eigen woning

diane winkel Vanavond heeft de politie tekenlerares Diana Winkel (47) (foto) dood aangetroffen in haar woning aan de Hengelose straat. Een familielid van Diane kwam vrijdagavond 24 oktober aan het politiebureau in Oldenzaal. Het familielid maakte zich ongerust omdat ze geen contact kon krijgen met haar. De politie is samen met het familielid naar de woning gegaan en troffen daar het levenloze lichaam aan. Gelet op de aangetroffen situatie gaat de politie uit van een misdrijf
Update Uit sectie bleek dat Diana door een misdrijf om het leven was gekomen. Haar ex-vriend, een uit Burkina Fasso afkomstige ‘asielzoeker’ wordt gezocht. Diana had aangegeven dat ze door de man serieus bedreigd werd na het uitmaken van de relatie.
Een interview met Diana uit februari 2008
Voor meer info en meningen zie: “Waarom moest Diana dood

Update 27 oktober 2009: Een verdachte -een buurman- is gearresteerd.
Update 3 december 2009: Verdachte Grard B is bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.
Update 11 juni 2009: Gerard B. geldt niet langer als verdachte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook