woensdag 12 augustus 2009

Nieuw onder-zoek zaak bijlmoord

De rechtbank in Haarlem heeft vandaag nieuw aanvullend onderzoek gelast in de zaak van de dubbele moord in Badhoevedorp. Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoeveel Seroxat de verdachte Elzeline Farquharson-Kooy (64) in haar bloed had ten tijde van het plegen van de moord op haar man Cyril (61) en dochter Daphne (22) en of dit middel van invloed kan zijn geweest op deze daad.

De vrouw wordt ervan verdacht dat zij op 5 september echtgenoot en dochter doodde door met een bijl op hun hoofd te slaan. Zij was kort hiervoor begonnen met het slikken van Seroxat, een middel tegen depressies.

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut is gebleken dat de vrouw een geringe hoeveelheid van het middel in haar bloed had. Hoeveel dit was ten tijde van het delict, is niet duidelijk. De rechtbank wil weten of gebruik van het medicijn kan leiden tot agressief gedrag en of dit ook kan bij een geringe hoeveelheid.

Al eerder legde getuige-deskundige professor Anton Loonen in deze zaak een verband tussen verkeerd gebruik van het antidepressivum Seroxat en het plegen van de dubbele moord.

De zaak wordt naar verwachting begin november inhoudelijk behandeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook