dinsdag 15 september 2009

Acht jaar cel plus tbs voor afslachten Gernald Niks

Johan W. (41) uit Almelo is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor de moord op plaatsgenoot Gernald Niks (42) in maart dit jaar. Johan W. bracht op 9 maart de 42-jarige Gernald Niks met twee messen circa 35 steken toe.

W., drugsgebruiker en al eerder veroordeeld wegens gewelds- en vermogensdelicten, logeerde bij Niks, nadat hij kort daarvoor uit de gevangenis was ontslagen. Toen Niks aan W. te kennen gaf dat hij hem niet langer in zijn woning duldde, sloegen bij W. de stoppen door. Na de steekpartij liet hij Niks badend in zijn bloed achter en verliet hij de woning. Kennissen troffen Niks de volgende ochtend dood in zijn woning aan.

De officier van Justitie sprak twee weken geleden bij de behandeling van een brute afslachting met voorbedachten rade. Nadat een mes op de schedel van Niks was afgebroken, had W. een tweede mes uit de keuken had gehaald. Hij had aldus de officier tijd gehad zich te bezinnen. De rechtbank ging in die redenering mee, maar legde twee jaar minder op dan was geëist met het oog op W.'s verminderde toerekeningsvatbaarheid.

10 jaar eis is sowieso erg laag voor zo'n brute moord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook