donderdag 17 september 2009

Tbs voor Mohammed B. voor moord op overblijfwacht Leo van Trappe

Mohammed B (31) is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot TBS met dwangverpleging wegens het doodsteken van overblijfwacht leo van Trappe (69) in Amsterdam zuid op 24 maart dit jaar. Mohammed B krijgt geen celstraf omdat de rechtbank vindt dat hij volledig ontoerekeningsvatbaar is. Hij lijdt aan chronische psychoses en schizofrenie. Hij verklaarde dat stemmen in zijn hoofd hem opdroegen het slachtoffer neer te steken.

Het vonnis is gelijk aan de straf die het Openbaar Ministerie (OM) tegen B. eiste. Justitie is tevreden met de uitspraak. „Het is belangrijk dat hij voor zijn aandoeningen behandeld gaat worden”, aldus een woordvoerder.

Advocaat Harald Meijer van B. toonde zich na afloop „vanuit juridisch oogpunt teleurgesteld” over de uitspraak. Volgens de rechters was er sprake van opzet bij B. Meijer bestrijdt dat, omdat de rechters tevens hebben vastgesteld dat hij volledig onder de invloed verkeerde van de stemmen in zijn hoofd. De raadsman kon nog niet zeggen of zijn cliënt in hoger beroep gaat. B. was tijdens de uitspraak niet in de rechtszaal aanwezig.

Lijkt een vreemde move van de advocaat. Mohammed B. heeft bekend en hij krijgt geen celstraf maar TBS. Verwacht de advocaat er iets beters uit te halen?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook