dinsdag 6 oktober 2009

Loverboy Mandy deels vrijgesproken

Delano Pinas (33) is door het gerechtshof in Den Bosch vrijgesproken van loverboypraktijken. De vermeende loverboy van Mandy Pijnenburg is wel veroordeeld tot drie jaar cel wegens zijn betrokkenheid bij een mislukt drugstransport.

De Tilburgse Mandy Pijnenburg werd in juli 2006 op een vliegveld in de Dominicaanse Republiek betrapt met ruim 20 kilo cocaïne in haar koffer. Ze was toen net 18 jaar oud. Ze heeft steeds beweerd dat Delano Pinas haar tot de smokkel had gedwongen en ook dat ze van hem in de prostitutie moest werken. Dat laatste feit acht het gerechtshof in Den Bosch niet bewezen. Volgens het hof valt niet uit te sluiten dat Mandy vrijwillig de prostitutie inging.

De rechtbank in Breda veroordeelde Pinas in maart 2008 tot vier jaar cel wegens mensenhandel en drugssmokkel. Het Openbaar Ministerie eiste in hoger beroep vijf jaar cel tegen hem. Pinas werd al in april door het hof op vrije voeten gesteld, maar zit op dit moment vast als ongewenst vreemdeling.

Pinas stond in hoger beroep terecht samen met medeverdachten Jimmy van D. (35) en de 45-jarige Iwan G. (45). Zij zijn veroordeeld tot respectievelijk drie jaar en 32 maanden cel. Drie andere verdachten in de zaak rondom Mandy Pijnenburg moeten nog voor het hof verschijnen. Het gaat om twee broers van D. en de voormalige vriendin van één van hen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook