dinsdag 6 oktober 2009

Toch tbs voor hamermoord

Maarten K.(29) uit Apeldoorn is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens de moord op Carol Vrede (54) die hij een jaar geleden in Amersfoort met een hamer heeft doodgeslagen. De officier had alleen veertien jaar cel geëist, maar de rechtbank legde toch tbs op.

Volgens de rechtbank is K. zijn slachtoffer in een opwelling te lijf gegaan. De twee mannen hadden samen bier gedronken en geblowd. Volgens K. werd hij gekleineerd door Vrede. Hij pakte daarom een hamer die in de buurt lag. Hij nam ook de pinpas van zijn slachtoffer mee en probeerde twee keer te pinnen.

De officier van justitie kon geen tbs eisen omdat K. niet heeft meegewerkt aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. De rechtbank concludeerde echter toch dat K. lijdt aan een stoornis. Hij is al jarenlang verslaafd aan harddrugs en zegt zelf dat hij achterdochtig en agressief wordt van cocaïnegebruik. De rechtbank concludeerde dat de verdachte een gevaar voor de samenleving is en dat hij moet worden behandeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook