vrijdag 30 oktober 2009

Politie onderzoekt hardrijdende flitsteams

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) stelt een intern onderzoek in naar agenten die zich hebben misdragen op de weg. Het gaat om medewerkers die zich bezighielden met mobiele snelheidscontroles. Uit camerabeelden van Peter R. de Vries blijkt dat een onbekend aantal agenten na hun werkzaamheden veel te hard reed, doorgetrokken strepen negeerde en bumperkleefde.


Volgens een woordvoerder van het KLPD kunnen de overtredingen „echt niet”. Acht jaar geleden filmde De Vries ook al politiewagens die veel te hard reden. „We hebben het er toen over gehad hoe we dit in de toekomst konden voorkomen, maar die maatregelen zijn kennelijk niet genoeg”, aldus de zegsman. „Misschien helpen technische maatregelen, zoals een snelheidsbegrenzer of een blackbox.”

Met de betrokken agenten is inmiddels een gesprek gevoerd. Het Openbaar Ministerie wacht eerst het interne onderzoek van bureau integriteit van de politie af, zegt een woordvoerder van het OM. Afhankelijk van de uitkomst hiervan kijkt justitie of het ook strafrechtelijk gaat optreden tegen de betrokken politiemensen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook