donderdag 29 oktober 2009

Verdachte van roofmoord Jack Waterman op vrije voeten

Moustafa el J. (20), één van de verdachten van de roofmoord op de Amsterdamse juwelenhandelaar Jack Waterman is voorlopig op vrije voeten. De rechtbank in Amsterdam bepaalde vandaag tijdens een pro-formazitting dat er op dit moment tegen hem niet genoeg verdenkingen bestaan om hem langer in voorarrest te houden. Hij blijft wel verdachte.

Twee andere verdachten, Khalid B. (23) en Winston P. (30), moesten vandaag ook voor de rechter verschijnen. Zij blijven wel vastzitten. Justitie verdenkt nog vier andere mannen van betrokkenheid bij de overval.

In de nacht van 22 op 23 maart vielen volgens het Openbaar Ministerie (OM) enkele mannen via de balkondeur het huis van Waterman binnen. Zij namen een grote hoeveelheid geld en sieraden mee. Bij de overval werd Waterman geschopt, geslagen en met een schroevendraaier gestoken. Hij overleed ter plekke.

De vrouw van Waterman was tijdens de overval ook in de woning. Zij verklaarde bij de politie dat drie mannen de woning binnenkwamen. De rol van de andere verdachten is nog niet precies duidelijk. Volgens justitie belden de verdachten in de nacht van de overval meerdere keren met elkaar via hun mobiele telefoon.

Na de overval vluchtten de mannen weg in een gehuurde auto. De politie kreeg de mannen in het vizier, maar na een wilde achtervolging door de stad wisten ze te ontsnappen. Agenten wisten uiteindelijk verdachte B. aan te houden terwijl hij in het bezit was van een tas met juwelen. Ook zou op zijn kleren een bloedspoor van Waterman zijn gevonden. B. heeft zelf verklaard alleen de chauffeur van de groep te zijn geweest.

Wanneer de zaak tegen de zeven verdachten inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van het OM is het goed denkbaar dat alle verdachten over enige tijd in een groot proces tegelijk voor de rechter moeten verschijnen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook