dinsdag 29 december 2009

Holland op zijn smalst: Ministerie van Justitie heeft geen humor

skivakantieHet ministerie van Justitie laat zich weer eens van haar meest onnutte kant zien. Deze keer is het ministerie niet gelukkig met een ludieke kerstkaartjesactie van gevangenis De Koepel in Breda. Familie en vrienden van gedetineerden ontvingen in de dagen voor Kerst een kaartje met de gevangene voor een skihut in de sneeuw. En hoewel goed duidelijk is dat het gaat om een enscenering voor een decor beoordeelt justitie het als 'niet de meest gelukkige actie'.

“Gedetineerden zitten vast en dan is elke associatie met wintersport verkeerd. We hebben De Koepel onze mening laten horen. En dat we het geen geslaagde actie vinden, betekent ook dat ze volgend jaar beter iets anders kunnen verzinnen”, aldus de woordvoerder.

Gevangenen zitten in de gevangenis als vrijheidsberoving en alle onzinnige verhalen over 'luxe hotel' ten spijt, is dat geen pretje. Wat is er dan tegen zo'n actie? Ministerie van justitie zou er beter aan doen zich met nuttige zaken bezig te houden zoals falende rechters, tunnelvisie, incompetentie bij het NFI en een beleid om het vertrouwen van het volk terug te vinden.

De ontstemming nu lijkt erg op de ergernis die Fred Teeven 2 jaar geleden had toen er een postzegel van Holleeder verscheen: Dat was een rechtsgeldige zegel, gemaakt via een actie van KPN en er is geen enkele wet die het gedetineerden verbied om gebruik te maken van een legale actie van KPN.

Update 30 dec: Volgens Bart Molenkamp, voormalig directeur van De Koepel en andere gevangenissen in Zuid-Nederland, is juist justitie de bedenker van de actie en heeft het departement de actie anderhalf jaar geleden gepresenteerd als ‘ludieke actie’.

Ook een troela van het CDA was weer op TV om haar ongenoegen te uiten: “Gevangen zitten is een serieuze zaak, daar ga je geen grapjes over maken”. Wat een idioterie, dus gevangenen mogen ook onder elkaar geen grapjes maken? Ook maar geen kerstviering of moeder/vader-kind dag? Misschien kan er ook tijdens de telefoongesprekken meegeluisterd worden om te voorkomen dat gevangenen grapjes maken. Lachen? => 3 dagen eenzame opsluiting! Gedachtenpolitie!

Kinderachtigheid ten top! Ga boeven vangen!

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook