vrijdag 18 december 2009

Uitspraak: 15 jaar cel voor moord Oploo in hoger beroep

Lieke van Lierop(21) en Wilbert P. (26) zijn door het gerechtshof in Den Bosch vandaag beiden veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens de moord in mei 2007 op haar vader Jan van Lierop(52) in Oploo (Brabant).
De eis in hoger beroep was vijftien jaar cel voor de man en twaalf jaar cel voor de vrouw.

Samen met haar toenmalige vriend (inmiddels echtgenoot), Wilbert P., doodde Lieke haar vader en staken vervolgens het huis in brand om alle sporen uit te wissen.
De rechtbank veroordeelde Van Lierop 6 augustus 2008 nog tot acht jaar cel. P. kreeg in februari 2009 drie jaar cel en tbs met voorwaarden van de rechtbank opgelegd. In hoger beroep heeft het hof de straffen dus flink verhoogd.

Van Lierop leefde samen met haar aan alcohol verslaafde vader. Na de zoveelste confrontatie tussen de twee op 15 mei 2007 werd de dochter wanhopig. Toen een spoedopname van haar vader niet mogelijk bleek, heeft ze hem samen met haar toenmalige vriend van het leven beroofd. Rekening houdend met deze persoonlijke omstandigheden en met de jonge leeftijd van de vrouw, legde de rechtbank haar destijds een fors lagere straf op dan geëist.

P. zou een nylon capuchon over het hoofd van het slachtoffer hebben getrokken en Van Lierop duwde een kussen op zijn gezicht. Omdat zijn schoonvader na deze pogingen nog bleek te ademen, zou P. zijn keel hebben dichtgeknepen tot hij niet meer bewoog.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook